Heren 2 boekt kostbare zege

Tweede knokt zich naar verdiende zege

Het moet voor Paul Melissen en het hele team een prettig gevoel hebben gegeven dat juist nu in deze fase een broodnodige driepunter werd gescoord. Met twee rake kopballen was Paul de gevierde man. Doch de eer komt het hele team toe dat tegen Barendrecht alles uit de vezels wilde halen om te winnen.  Mochten de bezoekers optisch af en toe een licht overwicht hebben en snel combineerden, de basis van het spelletje, inzet en karakter vormt maar al te vaak de basis voor het succes, 2-0.

De bezoekers openden sterk met een pegel tegen de lat en een minuut later had Leon Houwer het zelfde antwoord op de schoen. Zijn poeier teisterde eveneens het aluminium boven Daniël Kumic. Het leek de voorbode voor een aardig portie vuurwerk. Al vrij vroeg in de wedstrijd opende de gastheren de score. Na goed doorzetten van Corné Dijkhuizen waarbij hij het duel van zijn opponent won en de doelman uit balans was knikte Paul de knikker maar al te graag in de lege mand. Een heerlijke opsteker en de opmaat voor een pittige pot. Thijs van Kruistum kon de marge niet verdubbelen omdat Kumic in de weg lag en aan de overzijde zagen de Barendrechtvoorwaartsen een bal van de Katwijkse lijn gehaald. Het gevaar van de gasten kwam vaak via de snelle vleugelspitsen maar de vogeldefensie met captain Sander van der Gugten aan het hoofd verdedigden het nest met verve. Doelman Arie van der Niet hoefde slechts sporadisch in actie te komen. De beste kansen voor de thuisclub maar Jan de Bruin en Leon Houwer verzuimden om op slag van rust de thee met een wat geruster gevoel te gaan nuttigen.

Eerder dit seizoen stond het team een paar keer met 2-0 voor bij half-time om uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel genoegen te moeten nemen. Dus de magere 1-0 voorsprong was een fragiele basis voor de tweede helft. Deze werd echter met passie verdedigd. Slechts een keer moest Arie van der Niet snel zijn hok uitkomen bij een razendsnelle counter maar voor het overige hielden zijn kompanen voor hem de bezoekers van het scoren af. Spanning hing boven de Kooltuin. Een tweede treffer zou bevrijdend werken en Corné Dijkhuizen was er dichtbij maar de voet van sluitpost Kumic hield zijn team in leven. Toch zou de opluchting kort voor tijd komen. Na een corner ging Sander van der Gugten de lucht in een bracht het leer in de doelmond. Zijn kopbal kwam via Kumic weer terug en de rebound werd door Paul Melissen dankbaar binnen geknikt. Ontlading alom. Bij het vallen van het doek knalden de bezoekers nog een keer keihard over en daar bleef het dan ook bij. Een terechte overwinning die in ieder geval de marge met de onderste vier met twee punten verschil weer enige lucht heeft verschaft.