HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1. Rijnvogels vinden in Gouda hun Waterloo

Einde aan zegereeks van het eerste

 

Dat er ooit een keer een einde aan de fraaie reeks overwinningen zou komen lag voor de hand. Dat dit tegen de altijd lastige opponent Jodan Boys zou gebeuren was op zich niet geheel onlogisch. Zonder de geschorste Jaap van Duijn waren de vogels vleugellam. Zijn soms beslissende acties werden vandaag node gemist. Ook Arie de Vreugd en Ricardo de Vlugt ontbraken wegens blessures. Het verschil zat hem ook in andere zaken. De thuisclub was fysiek sterker, feller en sneller. Alles bij elkaar opgeteld is hiermee de terechte zege van de Gouwenaren verklaard.

 

Het begon allemaal hoopvol voor de mannen van trainer Jimmy Simons want binnen 2 minuten was de vroege voorsprong daar. Een lage voorzet van Joey Lauhouh werd door Max van Steen aangetikt en via de grabbelende Wouter Beukers verdween de bal in het netje. Na deze vroege opsteker trachtten de Gouwenaren het spel te maken en lieten de vogels zich af en toe inzakken maar behielden controle over het duel. Het ontbrak echter aan creativiteit om de defensie van de thuisclub te ontregelen. Bij snelle tegenstoten bleef de Katwijkse defensie overeind totdat Kevin Wijmer tijdens een luchtduel de mee opspringende Fanny Waandels naar het gras duwde en in de ogen van arbiter Germs de situatie rijp was voor een elfmetertrap. Kevin de Vries voltrok het vonnis onverbiddelijk, 1-1. Kort hierop leek de 2-1 te vallen maar een harde kopbal verdween net naast. Het bleek uitstel van executie want Yusri el Kandoussi ontmoette op zijn snelle wandeling vanaf het middenveld geen rood-wit obstakel en mocht vrij uithalen. Met een prachtig schot in de winkelhaak tekende hij op slag van rust voor de 2-1. Een voorlopige knock-down die hard aan kwam en de aangeslagen vogels ook na de thee ook niet meer te boven zouden komen.

 

Weliswaar kwam er direct na de rust meer beleving bij de Katwijkers maar de creativiteit ontbrak om de kopsterke Goudse defensie het leven zuur te maken. Hoge ballen bereikten spits Max van Steen niet en zo ja dan stonden daar altijd die kopsterke verdedigers. Slechts enkele corners sorteerden enig gevaar voor de Goudse veste. Het inbrengen van Jan de Bruin en Diederick Hoogerwaard voor respectievelijk Joey Lauhouh en Niek Ossevoort zette ook geen zoden aan de dijk. Verdediger Kevin Wijmer met zijn lengte werd naar de frontlinie gedirigeerd op jacht naar de gelijkmaker. Het mocht echter niet baten en achterin werden de ruimtes steeds groter. Fanny Waandels verzuimde na een vrije doorloop de trekker definitief over te halen maar mocht kort voor tijd de zege veilig stellen. Na een hoge voorzet verwerkte doelman Verkerk de bal half en toen deze voor het doel werd teruggebracht was het voor Waandels en koud kunstje om de bal van dichtbij binnen te werken, 3-1. Einde wedstrijd die door de Goudse boys verdiend werd gewonnen en hiermee de zegereeks van de vogels een halt toeriepen.

 

FC Rijnvogels: Verkerk, van den Oever, Wijmer, van Heiningen, Ossevoort (60: Hoogerwaard), Slegt, Driebergen, van der Stoep, Lauhouh (60: de Bruin) van Leeuwen, van Steen.

 

Scores: 2: Van Steen 1-0. 36. De Vries 1-1 (pen.) 46. El Kandoussi 2-1. 83. Waandels 3-1.

Uitslagen/stand/programma

fotoreportage Piet van Kampen

06/04/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media