HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Rijnvogels na verlenging een ronde verder

GROENE STER CAPITULEERT IN DE SLOTFASE 0-2

De verre reis naar Zuid Limburg is niet tevergeefs geweest. Na een duel dat in de tweede helft en zeker in de verlenging steeds boeiender werd, wisten de Katwijkse Vogels vlak voor het scheiden van de markt het treffen te beslissen en voorkwamen de loterij die penaltyschieten heet. Het duurde wel heel erg lang voordat de mannen van Hein van Heek het Heerlenheidse team op de knieën kreeg. Groene Ster moest het ruim een uur met tien man doen na het wegzenden van een van de groenwitte middenvelders. Twee maal geel- de laatste charge was wel een erge harde- betekende voor de gastheren een domper maar op basis van inzet hielden zij het lang vol.

Voetballend waren de bezoekers over de hele wedstrijd genomen de betere ploeg met veel balbezit. Nadat de thuisclub vroeg in de wedstrijd een aardige kans kreeg gaf de roodwitte defensie weinig tot niets meer weg. Die stond toen als een huis. Maar aanvallend wilde het vooralsnog niet lukken. De groenwitte muur gaf weinig ruimte weg en in de lucht heersten de centrale verdedigers. Doelman Willem-Jan Thijssen behoefde dan ook nauwelijks is actie te komen maar wel paraat zijn bij een aantal Katwijkse corners. Het schouwspel was tot dusverre niet echt boeiend maar het veldspel van de Vogels redelijk goed verzorgd. Al met al brak de rust met 0-0 aan.

Na de hervatting kwam er van Katwijkse zijde direct meer leven in de brouwerij. Jaap van Duijn bediende Niels van Veen doch diens schot smoorde. Pal daarop de allerbeste mogelijkheid voor de gastheren maar van dichtbij schoof Sydney Bartels de bal naast het doel van Teun Guijt die kort daarna moeite had om een keiharde vrije schop te verwerken. Vervolgens namen de Rijnvogels de regie weer in handen en stoomden regelmatig via de vleugels op. Rendement bleef voorlopig uit. Trainer Hein van Heek bracht in korte tijd drie verse krachten binnen de lijnen voor nog meer druk en aanvallende impulsen. Ogur Kaya, Arno Dijkstra en Jop Verhagen zouden mede moeten helpen om de klus te klaren. Arno Dijkstra was dreigend, Ogur Kaya actief en Jop Verhagen maakte het zijn opponent Zwartjes ook lastig. Toch mondde het Katwijkse overwicht in de reguliere speeltijd niet uit in een positief resultaat. Wat slordige passjes en te scherpe voorzetten leverden geen treffer op. Toch leek de winst mee naar Katwijk te gaan voordat de goed leidende arbiter Bijl het sein voor de verlenging aan zou geven. Romano van der Stoep werd buiten de zestien gevloerd en Jop Verhagen plaatste zich achter de bal. Zijn prachtige vrije trap had meer verdiend dan op de kruising uiteen te spatten.  Dus werd er verlengd.

Het werd in de eerste helft van de toegift éénrichtingsverkeer richting het doel van Groene Ster. Toch slaagden de Vogels er nog steeds niet in om de Heerlense muur te slopen. Van groenwitte zijde was het ‘weg met die knikker’ en aan voetballen kwamen zij nauwelijks meer toe. Er was één team dat voetballend voor de volle winst speelde en zou uiteindelijk er met de verdiende overwinning van door gaan al liet deze zich in een boeiende slotfase lang op zich wachten. Het was Ogur Kaya die met een vlammend schot de binnenkant van de paal trof en het terugspringende leer werd bij de tweede paal door Romano van der Stoep als bevrijdende treffer binnen geschoten. De ban was eindelijk gebroken. Ingraven deden de Katwijkers zich niet om de voorsprong te koesteren, het ging op jacht naar meer. Een zeer verre bal vanuit de verdediging werd op de achterlijn door Arno Dijkstra achterhaald en hij schoof het speeltuig voor de voeten van Niels van Veen die van dichtbij geen moeite had om het pleit defintief te beslechten. De lange terugrit werd door de meegereisdse Katwijkse supporters derhalve geen vervelende.

Opstelling: Teun Guijt, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Wouter Soomer, Pieter van den Breggen, Sander van der Horst (75: Ogur Kaya), Romano van der Stoep, Jim Havenaar (79: Arno Dijkstra), Niels van Veen, Jaap van Duijn (78: Jop Verhagen).

18/08/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media