MO19 dendert door naar de halve beker finale !

Een groot compliment voor de meiden van Rijnvogels onder de 19.

De kwart finale in de bekerronde werd overtuigend gewonnen met 1-6 door deze kanjers.

De wedstrijd werd om 11:30 uur gespeeld op het terrein “Ter Specke” tegen  FC Lisse MO19.

De aanwezige coach Albert de Haas kampte met een aantal geblesseerde meiden, Rianne Schaap, Mieke den Heijer en Anouk Stolk, zij begonnen op de bank.

Het goede nieuws is dat keepster Ebi Meijer vanaf volgende weer mee kan trainen en meespelen.

De opstelling zag er als volgt uit:

Manouk Bastiaanse op het doel, Femke Fielemon, Romy de Haas, Iris van Delft en Roos Filippo in de achterhoede, Marieke Hensbergen, Naomi van der Horst en Kim van Riel op het middenveld en voorin waren Pascalle ooms, Jedidja van der Put en Lotte Durieux te vinden.

Rijnvogels nam vanaf de eerste minuut het initiatief, begon scherp en Marieke kreeg meteen een kans maar de keeper kon de bal onderscheppen.

Ook Iris liep regelmatig op en kon schieten, helaas net naast en op de paal.

Het visitekaartje was snel afgeleverd, want door uitstekend samenspel kan Lotte op aangeven van Pascalle het eerste doelpunt maken 0-1.

Even later was het voor Naomi, om de 0-2 op haar naam te zetten.

Maar FC Lisse blijft het proberen en krijgen door een ongelukkige tackel van Rijnvogels, een vrije trap op een lastige plek.

Manouk heeft in eerste instantie de bal te pakken maar er loopt een tegenspeelster tegen haar op en kan als nog het tegendoelpunt maken, of het terecht is kan gediscussieerd worden, maar hij wordt door de scheidsrechter geteld, die overigens een prima pot fluit.

Met een stand van 1-2 gaan de meiden de rust in.

De tweede helft gaan Rijnvogels prima van start door goed samenspel en snel de bal rond laten gaan.

Lotte scoort vanuit een corner de 1-3, dat is meer dan verdiend.

Even later kan Pascalle de 1-4 maken door goed aangeven van Marieke die de bal keurig aangespeeld krijgt van Kim.

Het zelfvertrouwen blinkt van de meiden af, Pascalle kan door snel op te lopen de bal mooi spelen naar Naomi, die de bal in het doel van de tegenpartij laat verdwijnen.

Maar de vechtmachine “rijnvogels” gaat maar door, Kim kan voor ze gewisseld wordt voor Anouk, oplopen en een prima schot plaatsen, helaas kan de keepster van Lisse deze onderscheppen.

De rest van de wedstrijd is de bal steeds te vinden op de helft van de tegenstander en veel kansen gecreëerd, Marieke schiet, maar de keepster van Lisse kan daar net bij. Het laatste doelpunt van Rijnvogels mag Jedidja op haar naam schrijven, na aangeven van Pascalle.  Eindstand 1-6.

Op naar de halve bekerfinale !!  Jullie mogen trots zijn, meiden !!