HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Prima start van het eerste

Rijnvogels wint seizoen ouverture in ‘het verre Oosten’ 

 

Als je een lange busreis naar Aalten in het uiterste Oosten van het land onderneemt wil je niet met lege handen thuiskomen. Dat is de Rijnvogels met bravoure gelukt. Een zwaar bevochten maar verdiende 1:3 overwinning staat aan het einde van 90 spannende minuten op de teller.

 

Trainer Jimmy Simons vertrouwd met zijn opstelling grotendeels de bekende krachten. Alleen de dit seizoen teruggekeerde Arno Dijkstra staat als nieuweling aan de aftrap van het bloedhete hoofdveld op sportpark Villekamp. Aanvoerder Ricardo de Vlugt vervangt als linksback de geblesseerde Niek Ossevoort en de topscorer van vorig seizoen Max van Steen is net op hersteld van een blessure. Na een sterke openingsfase van de bezoekers uit Katwijk is het juist deze van Steen die een vrije trap van Jaap van Duijn binnen kopt. Rijnvogels neemt het heft nu nog steviger in handen. Vooral het middenveld met Jesse Driebergen, Luuk Slecht en Romano van der Stoep is op dreef. Na een klein half uur komt AZSV dan toch sterker opzetten. Vooral met lange crossballen wordt de achterhoede van de Katwijkers getest. Een onschuldig ogende situatie in de 31e minuut resulteert even later zelfs in een penalty voor de gastheren. Keeper Jeffrey Verkerk geeft een lichte duw mee aan de rechtsbuiten en scheidsrechter Elissen vindt het genoeg voor een pingel. Verkerk zelf herstelt de situatie door de strafschop uit de hoek te boksen. Rijnvogels verzuimt in de laatste fase voor rust de voorsprong te vergroten. Een aantal counters wordt te gehaast uitgespeeld en zo blijft het bij een kleine voorsprong bij rust.

 

Na de pauze blijft Rijnvogels in eerste instantie domineren, dit keer met succes: een AZSV verdediger maakt in de 53e minuut hands in de zestien en Jaap van Duijn mag het vonnis voltrekken. Keeper de Kolste zit er nog aan maar kan de 0:2 niet voorkomen. De bezoekers zitten op rozen maar moeten al drie minuten later na niet opletten bij een vrije trap van AZSV de 1:2 incasseren. Als Arie de Vreugd na ruim een uur spelen na een onbesuisde tackle aan de zijlijn een directe rode kaart krijgt is duidelijk dat Rijnvogels toch nog een lastig half uurtje tegemoet ziet. Er wordt met tien man voor elke meter gevochten en Simons brengt met Kevin Wijmer, Yassin Kaabouni en Dennis Bakker frisse krachten in het veld. Bij één van de spaarzame uitvallen van de Katwijkers krijgt Jaap van Duijn in de 80e minuut een vrije trap mee. Op rond dertig meter van de goal gaat hij eens goed voor staan. Met een schitterende curve vliegt de bal voor de beslissende 1:3 in de kruising. De ontlading aan Katwijkse kant is na deze beauty dan ook groot. AZSV probeert met veel hoge ballen voor de goal het tij te keren maar de Rijnvogels defensie geeft weinig weg en trekt de zege over de streep. De eerste drie punten kunnen worden bijgeschreven in een seizoen waarin de Katwijkers bovenin een woordje mee willen spreken.

 

F.S.

01/09/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media