JO15-4: Noordwijk JO15-6 wint eenvoudig tegen tam FC Rijnvogels JO15-4 (2-1) 5-2

Noordwijk JO15-6 wint eenvoudig tegen tam FC Rijnvogels (2-1) 5-2

Vandaag wedstrijd nr.4 op het programma in en tegen Noordwijk JO15-6 die dusver 1 wedstrijd had gespeel. Winst tegen RCL JO15-8 met 5-3.
Vandaag 2 spelers afwezig ivm ziekte, Stefan en Jules. Daarentegen al weer heel snel hersteld na z’n blindedarm operatie, Marco!!

Rjjnvogels begint iig goed aan de wedstrijd en geeft in het begin van de wedstrijd Noordwijk geen ruimte om te voetballen. Noordwijk lijkt in het begin een beetje verrast door deze felheid van Rijnvogels alleen tot grote kansen leid het helaas niet.
Totdat Daan met een rush op eigen helft begint en zo kan opstomen tot het strafschopgebied van Noordwijk. Een verdediger probeert m nog tegen te houden maar in plaats dat ie m tegenhoud krijgt ie eigenlijk een duw mee en komt ie precies goed uit voor de goal. Hij haalt hard uit en hij scoort 0-1!!! Prima goal.

Gek genoeg gaat Rijnvogels hierna niet beter voetballen maar eigenlijk slechter en loopt men allemaal naar achteren zodat de verdediging vaak onder druk komt te staan. Er wordt geprobeerd wel de mensen voorin te bereiken met lange ballen maar die worden nu goed verdedigd door Noordwijk.

Enkele minuten later weet de spits van Noordwijk met een mooie steekbal een ploeggenoot te bereiken en die scoort de gelijkmaker (1—1).
Daarna drukt Noordwijk steeds verder Rijnvogels naar achteren maar met kunst en vliegwerk weet men het doel schoon te houden tot helaas vlak voor rust. Bij een verdedigende actie van Ryan waarbij hij de bal altijd naar buiten moet verdedigen schiet hij de bal voorlangs het doel!!!! Een Noordwijk speler vangt en zegt dankjewel en scoort de 2-1!!! Totaal onnodig.

Daarna krijgt Rijnvogels nog een grote kans op 2-2, Daan gaat op de keeper af en wordt door een speler op z’n enkel getikt, dubieus moment en net als in een eerdere wedstrijd wordt hier een strafschop door de neus geboord. Daan verdwijnt even van het veld de resterende minuten van de 1e helft met een pijnlijke onderarm omdat hij verkeerd terecht kwam.

Er gebeurd de 1e helft niet veel meer waarbij Noordwijk wel wat sterker was dan Rijnvogels die een beetje mat voor de dag kwam dusver. Slap in duels en passings die net niet aankwamen, zou het door het echte gras komen wat ze bijna niet meer gewend zijn??? De bal maakt zeker andere bewegingen op echt gras of op kunstgras.

Een feit is dat m.n. de controle van de bal erg lastig is vandaag.
In de 2e helft is er eigenlijk lange tijd maar 1 ploeg die voetbalt en dat is helaas Noordwijk, bijna geen beweging in de ploeg en veel naar achteren lopen zodat je niet onder de druk kan uitkomen.

Noordwijk maakt in deze periode de 3-1 door een goed afstandsschot, en de 4-1 waarbij Pierre in plaats van de bal wegkoppen bukt en een speler van Noordwijk daardoor de gelegenheid geeft om te scoren. Ruben probeert tussendoor de goalie van Noordwijk met een boogbal te verschalken maar de bal verdwijnt net over de goal.

Toch weet Rijnvogels de 4-2 te scoren na een aanval van Daan waarbij hij overduidelijk gehaakt werd in het strafschopgebied, nu kan de scheids niet anders dan een strafschop geven die prima wordt verzilverd door Daan.

Daarna breekt een korte fase aan waarbij Rijnvogels wel met meer druk naar voren voetbalt en met prima combinaties soms het doel weer weet te vinden van Noordwijk. Echte grote kansen ontstaan er niet omdat Noordwijk rustig blijft of de juiste eindpass ontbreekt.

Daarentegen loert Noordijk natuurlijk op de omschakeling maar lange tijd weet Rijnvogels onder leiding van de razendsnelle Marco het doel schoon te houden.
Toch weet Noordwijk nog na een fout tussen Tjalle en Mark het doel nog te vinden, was wederom een kadootje. Noordwijk was zeker voetballend wat beter maar als je 3 van de 5 goals zo simpel weggeeft is iedere tegenstander lastig.

Ook werd er te lang te weinig druk gezet naar voren zodat Noordwijk makkelijk kon blijven voetballen en Rijnvogels niet onder de druk kon uitkomen en dan kan je wachten op tegengoals.

Jammer maar helaas wederom dus een verliespartij waar van je denkt is dit nodig??? Eerstvolgende wedstrijd is, zolang er 31 Maart geen inhaal is, op 7 april thuis tegen Foreholte.