JO9-F7M wint met 1-0 van Quick Boys JO9-F11M.

FC Rijnvogels JO9-F7M wint met 1-0 van Quick Boys JO9-F11M.

Gister stond dé derby op het programma. We speelden namelijk om 10.30 uur tegen Quick Boys JO9-11M op Nieuw Zuid. Altijd leuk dit soort wedstrijden. Ze zijn spannend en liggen ook bij onze jongen meiden al gevoelig. Van Quick Boys wil je winnen. De meiden zenuwachtig? Nou nee hoor niks van gemerkt. Zij waren vooral strijdlustig. De ouders zenuwachtig? Misschien iets meer dan de meiden. Er waren ook heel veel FCR supporters langs de lijn voor de meiden.

We begonnen deze wedstrijd 7 tegen 7, want de tegenstander had maar 1 reserve in verband met een zieke speelster. Dat betekende 4 wissels voor ons en konden we lekker door wisselen.

Sophie stond de 1e helft op het doel. Achterin stonden Anic, Mariël en Isabel. Rechthalf stonden Tess.v.d/Tess.F en linkshalf Suzan/Fleur. In de spits stonden Sanae/Lisa/Nikki. De eerste 10 minuten ging het spel een beetje heen en weer. Wij hadden net iets meer kansen dan Quick Boys maar Nikki, Suzan, Lisa, Tess. F en Tess. v. D schoten de bal net naast of in de handen van de keepster. Maar na 14 minuten was het dan Nikki die de 0-1 maakte. WHIEHOEEEEEE!

Daarna had Quick boys nog bijna de kans om de 1-1 te maken, omdat Sophie waarschijnlijk dacht dat de bal toch niet zou komen en letterlijk in het doelnet hing, maar in een reflex kwam ze uit doel en pakte dan uiteindelijk toch de bal. Pppppffff…… Gelukkig maar. Rust en tijd voor wat limonade en aanwijzingen van de trotse coaches. Sanae deed tussendoor snel het keeperstenue aan en nam de 2e helft op het doel voor haar rekening. De 2e helft ging prima van start. Tijdens onze aanvallen schoof er één van de verdedigers mee naar voren, zodat er achterin er nog 2 meiden stonden. Dat werd prima gedaan door de meiden achterin. De aanvallers van Quick Boys kwamen maar moeilijk langs onze verdedigers. En als dat wel gebeurd, werd het prima opgelost door de meiden of Sanae had de bal. Ook de halfspelers deden het fantastisch. Suzan/Lisa en beide Tess-en maakte het veld breed waardoor ze zelfs de bal vaak aangespeeld kregen en kansen hadden om te scoren. Helaas schoten ze net naast of de keepster had de bal. Sophie en Fleur kregen ook nog hele mooie kansen maar helaas, de bal wilde er maar niet in. Anic schoof iets mee naar voren waardoor ze de bal kreeg en uithaalde op het doel maar helaas de bal wilde er echt niet in. We hopen dat de meiden dit spel op deze manier vast blijven houden. Er werd zelfs vaak héél goed overgespeeld. En heeft iedereen die geweldige kopbal van Isabel gezien? Mariël was ook aardig op dreef. Ze was goed aan het verdedigen en liep mee naar voren en zodra de tegenstander de bal had zakte ze weer netjes terug. De corners/hoekschoppen werden ook mooi genomen. Helaas gingen ook deze ballen gingen er net niet in. En daar was opeens die hele donkere wolk boven het veld. Nog een paar minuten en dan zit de wedstrijd erop. Wat duurt het dan soms lang voordat het eind fluitsignaal dan klinkt. De meiden bleven strijden. Zichtbaar moe en maar door blijven gaan…. Nog eventjes…. Fffjjjuuutttt daar klinkt dan het fluitsignaal. YES! Gewonnen op Nieuw Zuid de 3 punten zijn weer binnen! Op naar volgende week dan spelen we om 10.45 uur thuis tegen ARC. Komen jullie ook kijken?

P.S. Zeker ook de complimenten voor de meiden van Quick Boys, we zijn aan elkaar gewaagd. Het was een leuke wedstrijd!