HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO9-7FM wint van RKAVV met een gigantisch doelsaldo

De

(17-0) en is kampioen van deze bekerronde!

Gisteren speelden de meiden om 11.15 uur thuis op de Kooltuin tegen RKAVV.  Deze ploeg staat als laatste in de poule. Maar dat zegt natuurlijk helemaal niets. Onze meiden staan op de 2e plaats in de bekerronde, aangezien Quick 12mf een hoger doelsaldo heeft. Zij hebben 39 doelpunten en wij maar 23. Vandaag moesten er minimaal 16 doelpunten gemaakt worden om daar überhaupt in de buurt te kunnen komen. En dan was nog de vraag wat Quick 12mf zou doen. Want zij zijn ook heel goed.

Quick speelde om 08.30 uur thuis maar er stond nog niks op de voetbal.nl app. Er was niet bekend gedaan hadden. De meiden gingen er vanuit dat Quick het niet zou laten liggen en kampioen zou worden.

De meiden speelden gisteren weer 8 tegen 8. Dit in overleg met de tegenstander. Senea ging de 1e helft keepen en Sophie dan de 2e helft.

De eerste 7 minuten moesten de meiden even hun draai vinden op het veld. Ze speelden al wel de hele tijd op de helft van de tegenstander. Er werden een paar keer de ballen naast het doel geschoten, helaas. En dan in de 8e minuut was het Sophie die de 1-0 maakte! Niet lang erna was het Anic die de 2-0 maakte. Daarna was het een corner voor waaruit Nikki de bal netjes intikte. En toen was het Tess v.D die de 4-0 maakte. Het was weer de beurt aan Nikki voor de 5-0. Helaas werd de 6-0 van Nikki afgeleid. Net voor rust maakte Fleur dan uiteindelijk de 6-0.

In de rust was het tijd voor de welverdiende limonade. En kregen de meiden nog wat uitleg van de trainers/coaches dat ze de achterballen goed moesten opvangen en het veld groter/breed moesten maken. Nu stonden ze met zijn allen op een kluitje voor het doel. En met een breder veld houd je de tegenstander op afstand en creëer je zelf meer ruimte.

(Zo zie je ook weer dat de trainers ook goed leren tijdens hun eigen training op donderdagavond!)

De 2e helft gaat van start en de meiden luisteren goed. Ze maakten het veld groter. Hierdoor kreeg Anic de bal makkelijker toegespeeld en schoot zij hem hard in het doel. BAM! De 7-0 is een feit. Daarna kreeg Tess v.D de bal aangespeeld in de 16 en maakte zij de 8-0. Vervolgens kreeg Anic de bal onder haar voet en zij kon iets oplopen, speelde de bal naar Nikki die het netjes afmaakte voor de 9-0. Een minuutje later was het dan Anic zelf die de 10-0 maakte. Dat gaat lekker zo dames! Sophie was de keepster in de 2e helft en had weinig te doen

(De complimenten voor de trainers van de keeperstraining. De meiden groeien op doel. En dat moet gezegd worden!) Isabel schoot een hoge bal die terecht kwam bij Senae die de 11-0 maakte. Lisa en Suzan kregen nog de aanwijzing om het veld groot te blijven houden. Dit deden ze uiteindelijk ook en stonden zelfs vogelvrij. Ze vroegen een paar keer om de bal, maar dit werd niet altijd gezien of gehoord. Er is voor de trainingen nog genoeg werk aan de winkel.

Vanuit een corner kwam de bal bij de 2e paal terecht en daar stond de vrije Lisa die de 12-0 maakte en gelijk na de aftrap weer de 13-0 maakte. Na de 13e aftrap kwam RKAVV dan toch op onze helft. Maar daar stonden de toppers Tess.F, Mariël en Isabel in de verdediging. Tess F pakte de bal af en kon langs de zijlijn naar voren lopen en speelde de bal in Senae haar voeten, die in de 16 stond en de 14-0 kon scoren. Wat een teamwork meiden.

Mariël en Tess.F liepen van achter ook mee naar voren en Isabel bleef achterin centraal in het midden staan. Nikki kreeg de bal aangespeeld en op links riep Lisa om de bal, kreeg deze uiteindelijk en maakte de 15-0. Na de aftrap kwam de bal bij Mariël terecht en zij gaf de bal op rechts aan Suzan. Suzan kon met de bal een stuk naar voren lopen en speelde de bal verder naar voren waardoor Nikki de bal in de handen van de keepster schoot. De keepster pakte de bal en schoot deze gelijk weg. Hij kwam tegen Fleur en Nikki aan, ketste weer terug naar de keepster die hem vervolgens in haar eigen doel knalde. En daar was de 16-0. Na de aftrap kwam de bal bij Mariël terecht die met de bal naar voren liep en in de 16 schoot naar Nikki. Nikki maakte de 17-0. En daar was het fluitsignaal!

De meiden waren door het dolle heen. U had het moeten zien. Het zijn toppertjes stuk voor stuk. Ieder met haar eigen kwaliteit. En bovenal samen een geweldig leuk team!

Na de wedstrijd was het de vader van Tess Feelders die vertelde dat Quick 12mf gelijk had gespeeld. dat betekende dat we bovenaan staan. Whoehoe! De vader Fleur de Boer (Jeroen) trakteerde alle meiden op een patatje (of toasti/broodje kroket) en wat drinken.

Bedankt Jeroen namens alle meiden!

Maar waren de meiden nu klaar met de bekerronde?? Tja, dat wist niemand. Wilma heeft dit nagevraagd aan Jaap Varkevisser en hij vertelde dat de meiden klaar zijn met de bekerronde en zijn de 1e plek hebben in de bekercompetitie.  Wwwhhhooeeehhhoooeee!

Op naar de competitie na de herfstvakantie. Ze hebben er zin in!

P.S. Waar is dat feestje?

Deze jongste meiden verdienen op zijn minst een ere rondje bij een thuiswedstrijd van vrouwen 1!

10/10/2016


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media