JO19-3, komt langzaam uit een lange winterslaap.

Rijnvogels JO19-3, komt langzaam uit een lange winterslaap.

Wedstrijd, Rijnvogels JO19-3 – SJC JO19-4.

Scheidsrechter, L van Beelen,

Tussenstand, 4-4,

Eindstand, 5-6.

Doelpunten, Joost 4x en Bryan 1x.

Het is voor uw verslaggever/fotograaf acht weken geleden dat het verslag van de JO19-3 op de website van de Rijnvogels werd vermeld. Dat de mannen een lange winterstop achter de rug hadden zagen we toch een elf tal doelpunten voorbij komen daar wij zelf vijf doelpunten kunnen bij schrijven en onze tegenstander uit Noordwijk SJC er een meer scoorde dus gaan de drie punten ook richting Noordwijk. Een wedstrijd op eigen terrein en dit keer wat dichter bij de cantine op veld 2. Een wedstrijd waar vele doelpunten vielen en deze eerste wedstrijd in het jaar 2017 beginnen even met nul punten.

In de eerste minuut waar de Rijnvogels de aftrap hebben weten Joost en Bryan al direct het doel van SJC te vinden helaas komt deze vol op de paal en de boys van SJC weten nu direct dat het een pittige wedstrijd gaat worden. Nog geen drie minuten later neemt Bart de eerste corner die hoog in het doelgebied komt waar de torenhoge sprong van Joost de bal lekker in kan koppen, 1-0. In de twaalfde minuut is SJC aan de beurt die een corner kan verzilveren en de gelijk maker en nog maar een aantal minuten verder de 1-2 kan scoren, onze snelle mannen voor in weten daar direct op te antwoorden met de volgende gelijkmaker, 2-2. De corners zijn gevaarlijk bij de Noordwijkers daar hier hun doelpunten vallen want na dertig minuten weten zij op voorsprong te komen, 2-3, ook weten zij onze keeper Aron te verrassen met een schot in de rechterhoek en dan loopt de achterstand verder uit naar 2-4. Gelukkig weten de mannen sterk de aanval in te zetten en zien we twee maal een bal net naast gaan, in de eindfase van de eerste helft weten de aanvallers tot twee kwee te scoren en met 4-4 op het scorebord mogen de mannen richting warme thee en wij richting cantine voor de warme chocolademelk.

In het tweede bedrijf zien we dat de Rijnvogels de aanval in gaan zetten en zijn veel op de helft van SJC te zien maar tot scoren komt het er niet van, de aanval van SJC die een vrije man ziet staan die moeiteloos kan in tikken, 4-5. Daar SJC niet veel in de aanval komt en onze achterhoede het wel moeilijk krijgen als zij wel in de buurt van het doel van Aron weten te komen en de 4-6 te maken. Met nog acht minuten speeltijd is nu de opdracht om deze achterstand in te halen en SJC trakteert ons op een corner die bestraft wordt met een doelpunt en die komt op naam van Joost. De laatst aanval van SJC komt Aron te ver uit zijn doel maar dan weet de achterhoede de bal nog net van de doellijn af te halen. Met nog drie minuten in de eindfase zien we Byan Joost wegsturen richting het doel van SJC en binnen het strafschopgebied probeert Joost met een sliding de bal in de touwen te krijgen maar wordt verhindert door een speler van SJC , dit had de gelijkmaker kunnen zijn maar met de stand van 5-6 fluit Leen de wedstrijd af.

Deze eerste wedstrijd van het jaar 2017 is even met een negatief saldo begonnen er zijn nog een aantal wedstrijden op het schema dus gaan we die dan ook met een goed gevoel spelen wederom op eigen grond tegen Graaf Willem Vac..