HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO19-1 stelt zege na rust veilig

JO19-1 stelt zege na rust veilig

 FC Rijnvogels JO19-1 : Voorschoten ‘67 JO19-2 2:1 (1:1)

Na een matige eerste helft rechten de Rijnvogels na de pauze de rug en trekken de overwinning naar zich toe. Met nog één wedstrijd te gaan uit en tegen nummer twee SJZ JO19-1 uit Zoetermeer wordt volgende week zaterdag beslist wie de winnaar is van deze bekerpoule. Voor spanning is dus gezorgd. 

Het is in vijf duels de vierde thuiswedstrijd voor de vogels. Of dit met de vertraging bij de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden van onze huidige tegenstander Voorschoten te maken heeft weet ik niet maar het is toch een beetje raar. Enfin, wij nemen dit cadeautje graag aan. Onze tegenstander boekte vorige week een ruime overwinning op UVS en zal dus met het nodige zelfvertrouwen op de Kooltuin verschijnen. Behalve Revano zijn de Rijnvogels compleet. Voor het eerste mag Aron na zijn schorsing weer meedoen en hij staat ook gelijk als midvoor in de basis. Fred en Ingmar kiezen er verder voor om met Sten, Feroz en Max (te laat…) op de bank te beginnen. Joep staat voor de afwisseling links achter op de positie van Revano.

De eerste minuten zijn voor de thuisploeg. Marvin geeft twee keer zijn visitekaartje in vorm van snelle demarrages op links af. Maar dan volgt een schrikmoment in de zevende minuut: Joep staat even laatste man en laat een pass onder zijn voet doorrollen. Een aanvaller van Voorschoten pakt de bal af en rent alleen op Julian af. Joep kan hem vlak voor de zestien achterhalen en dusdanig hinderen dat Julian de bal kan pakken. Echter, er is in eerste instantie contact en de aanvaller wordt uit balans gebracht. Uiteindelijk valt hij (volgens toeschouwers achter ons doel wordt hij niet geraakt) en fluit de scheids (die de situatie van grote afstand beoordeelt). Hij geeft Joep een gele kaart waar het Rijnvogels kamp voor rood vreesde en een vrije trap. Ook was het misschien geen overtreding, als hij fluit moet het eigenlijk rood zijn. Waarschijnlijk telde voor hem mee dat de bal al bij Julian was toen de jongen neerging. Enfin, wij komen hier goed weg en ‘overleven’ ook de tien minuten tijdstraf zonder problemen. Bovendien incasseert ook een tegenstander een tijdstraf omdat hij maar doorzeurt tegen de scheids. Maar ook dit levert niets op. Het veldspel is vrij rommelig. Wij hebben meer balbezit maar weten zelden gevaarlijk te worden. En als het gevaarlijk wordt staat de goede keeper van Voorschoten in de weg. Een overtreding op Aron op randje zestien zorgt dan toch voor de voorsprong. Specialist Marvin krult de bal over de muur en snoeihard voor de 1:0 in de touwen.

Hiernaar beginnen de vogels steeds slordiger te spelen. Voorschoten wordt sterker vooral over hun linker kant. Niels kan meerdere keren een scherpe voorzet van zijn kant niet voorkomen en Voorschoten komt daardoor regelmatig tot kansen. Kevin kan eerst nog voor de reeds verslagen Julian op de lijn redding brengen maar vlak voor de pauze valt dan toch de verdiende gelijkmaker. Drie vogels laten zich in het centrum makkelijk passeren en Julian is kansloos op het schot dat volgt. Een domper vlak voor de tee. Curieus, een van de drukke trainers van Voorschoten meent zijn analyse van de eerste helft (‘jullie scoren uit een standard en wij zijn voetballend beter’) al luidkeels op het veld met de Rijnvogels te moeten delen. Geen idee wat zijn bedoelingen zijn maar ik zou zeggen bewaar je peptalk voor de cabine en je eigen ploeg.

Coach Fred neemt in de pauze geen halve maatregelen: de gehele achter- en voorhoede van de Rijnvogels wordt door elkaar geschud. Max en Joep vormen nu het centrum. Gert staat op links, Kevin vD op rechts achter. Marvin zakt een linie terug en Feroz, Sten en Aron zijn nu de drie aanvallers. Tom, Niels en Nordin zitten op de bank. En zie daar, er verschijnt een heel ander Rijnvogels op het toneel. Er wordt sneller gecombineerd en de duels feller aangegaan en vaker gewonnen. Het lijdt gelijk tot kansen: eerst is het Sten die de doelman omspeelt en ziet dat zijn schot van de lijn wordt gehaald maar even later staat het toch 2:1. De prachtige pass van Marvin neemt Bob perfect mee en met een puntertje door de benen van de goalie scoort onze aanvoerder de wat later blijkt winnende treffer. Want ondanks dat de vogels na de pauze heer een meester zijn, bijna geen kansen meer weggeven en zelfs heel veel kansen krijgen blijft het bij deze krappe marge. Tot drie keer toe (Kevin vD, Kevin en Marvin) staan paal en lat in de weg, dus er is ook wat pech bij. De sleutel voor de overwinning ligt volgens mij trouwens achterin. Kevin vD heeft zijn tegenspeler in de tang. Van deze kant komt dus geen gevaar meer. En ook Max, Joep en Gert hebben in de laatste linie alles onder controle.

Zo winnen de Rijnvogels uiteindelijk verdiend ook de vierde thuiswedstrijd op rij. Met een wedstrijd minder maar met uitsluitend (ruime) overwinningen op zak staat SJZ JO19-1 op de tweede plek. Wie volgende week wint wint ook de bekerpoule. Dus mannen, er komt een echte finale aan. Deze week geconcentreerd trainen en er dan vol tegenaan. Aftrap in Zoetermeer is om 15 uur.

Frank

02/10/2016


Alle wedstrijdverslagen van JO19-1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media