JO19-1 speelt kansloze wedstrijd

UDO/Oegstgeest JO19-1: FC Rijnvogels JO19-1 6:0 (3:0)

De uitwedstrijd tegen de nummer twee van de competitie gaat vandaag kansloos verloren. Tegen een sterk team uit Oegstgeest worden fouten van de Rijnvogels genadeloos afgestraft en kan de ploeg voorin 90 minuten lang geen vuist maken. Een (te hoge) nederlaag is dan het logisch gevolg.

Eindelijk kunnen Fred en Ingmar vandaag weer met een voltallige selectie afreizen. Maar Feroz en Kevin vM zij op grond van blessures nog niet inzetbaar en zo mag Jan uit de JO17-1 weer de gelederen versterken (bedankt Jan, klasse 2e helft gespeeld). Wij beginnen zoals vaak solide en in het eerste kwartier is de wedstrijd in evenwicht. Van de heenwedstrijd (2:2 op de Kooltuin) weten wij dat UDO/Oegstgeest een technisch sterk spelend collectief is dat vaak door de snelle omschakeling gevaarlijk wordt. Wij staan eigenlijk de hele 90 minuten nooit onder druk maar dat is ook niet de intentie van onze tegenstander. Ze loeren op fouten van ons en die komen op een gegeven moment dan ook. Naar een kwartier spelen kan Joep een lange bal op een snelle aanvaller niet goed wegwerken en die jongen benut dit kansje met een mooie boogbal in de kruising. Een koude douche op deze druilerige zaterdag. Wij proberen iets terug te doen maar Marvin vindt na een goede actie de keeper op zijn post en Aron komt een stap te kort bij een scherpe voorzet van links. Achterin worden wij slordiger in de opbouw en UDO/Oegstgeest maakt hier dankbaar gebruik van. Zo incasseren wij na een half uur spelen binnen een minuut twee onnodige treffers en is de wedstrijd in feite gespeeld.

Na rust proberen de vogels gelijk het initiatief naar zich toe te trekken maar als er in de 50e minuut rond de zestien te aarzelend wordt ingegrepen kan de midvoor alleen op Julian afgaan en de genadeklap uitdelen. Ook hier zie je het verschil met de Rijnvogels: later in de wedstrijd krijgen wij twee vergelijkbare mogelijkheden maar kunnen ze niet verzilveren. Twee doelpunten door een prachtig afstandsschot van 30 meter en een onterecht gegeven penalty (Julian is eerder bij de bal dan de aanvaller) kunnen er dan ook nog bij.

Je zou het niet zeggen maar toch spelen de vogels een fatsoenlijke tweede helft. Wij zijn gewoonweg zelden bij machte de sterke defensie van de tegenstander in verlegenheid te brengen en kunnen af en toe de snelle spitsen niet afstoppen. Ons veldspel is vandaag helemaal niet verkeerd en ik heb een aantal mooie combinaties en acties (aanvallend én verdedigend) gezien. Helaas was het in de buurt van de vijandige zestien meestal ‘schluss’. Ook aan jullie inzet heeft zeker niet gelegen. Gauw vergeten deze pot. Volgende week thuis tegen Voorschoten (12.45 uur) gaan jullie weer drie punten pakken.