JO17-2 pakt alweer 3 punten!

FC Rijnvogels JO17-2 – Foreholte JO17-4

Spelers: Rob, Mark .v.d.B, Dries, Martijn, Rutger, Rick, Luuk, Danny, Lukas, Joey, Mark H., Mustafa, Joost en Huig

Het is alweer de laatste zaterdag van september, de 24e. Het is prachtig voetbalweer, zeker om langs de kant te staan. Arthur is de enige afwezige en we hebben dus 3 wissels.

De wedstrijd begint goed. We hebben veel balbezit en komen af en toe gevaarlijk uit voor het doel, maar het doel vinden valt niet altijd mee. Na 20 minuten zet Mark H. goed door en kan de openingstreffer scoren, 1-0. Heel soms komt de bal in het doelgebied van Rijnvogels, maar onze verdediging geeft niks weg. Dan gaat Mark v.d. B. over de linkerflank richting achterlijn, geeft een voorzet op maat en daar staat Mark H om de bal in het doel te schuiven, 2-0. Er wordt heerlijk overgespeeld en het is leuk om naar te kijken. Met nog 3 minuten voor rust komt de bal bij Mark H. Die zet zijn tegenstander op het verkeerde been en schiet de bal over de keeper het doel in, 3-0.

De tweede helft is begonnen en het is Foreholte die aandringt. Rijnvogels is nog niet helemaal bij en bij een corner van Foreholte komt de bal bij een vrije man en deze kan de 3-1 op het scorebord zetten. Nog geen minuut later is de spanning in de wedstrijd terug, als Foreholte een vrije trap mag nemen. Deze wordt bij de tweede paal geplaatst waar een speler de bal binnenkopt, 3-2. En nu was het genoeg, Rijnvogels gaat weer los. De voorhoede is gewisseld en Huig en Joost komen in het veld en Luuk op het middenveld. De verdediging sluit alle aanvallen in en de kansen zijn weer voor Rijnvogels. Een snel genomen vrije trap wordt opgepikt door Huig en hij scoort de 4-2. Dan gaat het hard. Onze Vogels zijn Foreholte te snel af. Joost wordt de diepte ingestuurd en maakt er 5-2 van. Als Rick met een verdedigende actie de bal klaar legt voor Joey, schiet hij van afstand de 6-2 in de touwen. Of het nog niet genoeg is, Huig let goed op en reageert direct op een foutje van de verdediging van Foreholte en straft het genadeloos af, 7-2.

Wat een mooie uitslag!!! En terecht. Nog twee wedstrijden in de beker en dat worden twee spannende. Wij kijken er naar uit.