JO17-1: grijpt net naast de punten

Voorschoten’97 JO17-2 – FC Rijnvogels JO17-1

Al heel vroeg op 23 september vertrok de JO17-1 naar Voorschoten om de eerste competitiewedstrijd te spelen tegen de JO17-2. Geert is weer terug na een enkelblessure en mag een half uur spelen. Leroy zit op de bank met een heupblessure.

Even na half 9 is de aftrap en het duurt slecht 4 minuten voor er weer afgetrapt mag worden. Het is Voorschoten die hun eerste aanval gelijk verzilverd en de 1-0 is een feit. Rijnvogels blijft voetbalen en is druk op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet van Kevin belandt in de handen van de keeper en een schot van Timon is te zacht. Onze doelman Pieter komt goed uitlopen en voorkomt een tweede doelpunt voor Voorschoten. Het is Timon die de druk op de verdediging van Voorschoten opvoert, de bal heeft, de keeper passeert en de bal opzij legt , waardoor Lasse de bal binnen schiet, 1-1. Na goed combinatiespel van Voorschoten is het dit keer de paal die een voorsprong voor Voorschoten in de weg zit. Het zijn onze vogels die het spel maken en regelmatig gevaarlijk dicht in de buurt komt van het doel van Voorschoten, maar de bal gaat steeds aan de verkeerde kant langs de paal. Een afstandsschot van Illias wordt door de keeper net overgetikt. Vlak voor rust krijgt Voorschoten nog een kans, maar het schot gaat voorlangs.

In de tweede helft wordt de bal te zacht teruggespeeld op onze keeper, gelukkig loopt het nog maar net goed af. Al snel daarna is het Ard die Timon de diepte instuurt. Hij passeert wederom de keeper en moet nog heel hard rennen om de bal de touwen in te werken, 1-2. Daarna is het Voorschoten die de druk opvoert.

De voorhoede van Rijnvogels komen niet meer door de verdediging heen. Als voorin de bal verspild wordt, wordt in het midden de vrije man gezocht en deze weet de stand weer gelijk te trekken, 2-2. Een minuut later schiet een verdediger over de bal heen en daar maakt Voorschoten gretig gebruik van en zet Voorschoten weer op voorsprong, 3-2. Er wordt door Rijnvogels nog van alles geprobeerd, maar het wil niet meer lukken. Voorschoten is nog gevaarlijk, maar weet het doel niet meer te vinden.

Helaas moesten de punten achtergelaten worden in Voorschoten. We hebben een leuke wedstrijd gezien. Volgende week thuis tegen TAVV weer knallen om de punten.