HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO17-1 een wedstrijd met twee gezichten

Na de prima 5-2 uitoverwinning op hekkensluiter RCL JO17-2 vandaag een “semi” bollenstreekderby tegen op het programma tegen VVSB JO17-2.  FCR speelt in een competitie waarin nog van alles mogelijk is. Gezien de stand zou winst op de paars-gelen direct een plaats in het linke rijtje opleveren. Na 40 minuten en met een 4-1 achterstand op het scorebord werd duidelijk dat dit een hele opgave zou gaan worden. Minimaal een punt en een pijnlijke afgang op veld 1 voorkomen leek nu een reëlere doelstelling.

Lasse is nog geblesseerd en Bart meldt zich deze morgen af met een gevalletje van acute algehele malaise. Zo heeft coach Romano en zijn assistent Piet de beschikking over 13 fitte spelers en beginnen Johan en Jesse op de bank. Al snel is duidelijk dat VVSB het initiatief aan de Vogels laat en met twee snelle spitsen op een counter loert.. De paars-gelen zitten er bovenop en ook voor hun geldt winst is aansluiting in het linke rijtje. VVSB is hier meer van bewust dan onze Vogels en zetten al vroeg druk. De opbouw aan de rood-witte zijde loopt niet lekker en het baltempo ligt te laag. Van het vertoonde spel van vorige week is weinig of niks terug te zien. De full backs  Kevin en Ard worden niet bereikt en  het middenveld krijgt een stijve nek van alle hoge ballen van achteruit. Na zo’n 15 min slaat VVSB dan ook toe. Maurits  staat  niet goed, verslikt zich in een bal en de rugdekking is ver te zoeken, kat in het bakje voor de goede paars-gele spits welke vrije doorgang ddor het centrum heeft. (0-1).  De tweede tegentreffer valt een paar minuten later als een paars-gele middenvelder alle ruimte krijgt en vanaf links zijn voorzet verder ongehinderd langs iedereen en een aan de grond genagelde Pieter in het net ziet vliegen (0-2).  De Vogels komen niet verder dan enkele ongevaarlijke plaagstootjes door de lange bal op spits Tim de Groot te spelen.

De aansluiting blijft achterwege en positioneel staan we niet goed. Als dan na 30 min door naïef en slap verdedigen in de zestien een paars-gele ongehinderd voor de 3e tegentreffer mag aanteken is de maat vol. Op de bank is overleg en volgen een paar omzettingen wat het spel eigenlijk direct ten goede doet. Kevin  mag opstomen over de rechterflank en levert een panklare voorzet op de goed gepositioneerde Tim de Groot af die de eerste echte kans voor de Vogels ook direct benut (1-3).  De Vogels blijken nu te beseffen dat de mouwen opgestroopt dien te worden en er ontstaat langzaam een ander wedstrijdbeeld. De 3-2 lijkt in de maak als Ilias na een lange bal van Jan, ontsnapt aan z’n bewaker maar spijtig genoeg z’n inzet net naast ziet gaan. Het is eigenlijk uitkijken naar het rustsignaal  als VVSB op slag van rust 1-4 in het boekje van de prima leidende scheids Kuijt mag laten aantekenen. Wederom grote vraagtekens over het verdedigende werk. Werk aan de winkel voor het gehele team om van de 2e helft nog wat te maken en een afgang te voorkomen. De Vogels komen de gedreven de kleedkamer uit en starten voortvarend. Er volgt cornerregen vanaf links door JP waarvan er een op de paal belandt en een geweldige kop kans voor Jan oplevert die helaas over het doel gaat.. De Vogels blijven aandringen en krijgen een prima kans als Dennis met een leep balletje Ilias bereikt die zijn prima inzet ternauwernood door de keep  tot corner weg gestompt ziet worden. Jammer dat van Basten de pleintjesregel 3 corners penalty nog niet bij de FIFA heeft geïntroduceerd anders had scheids Kuijt deze nu kunnen geven. De positief-fanatieke VVSB coach krijgt ondertussen steeds meer rode vlekken en probeert zijn team naar voren te schreeuwen wat in tegenstelling tot de 1e helft nu maar moeilijk lukt. Dan na een prima voorbereidende actie op links van Tim O komt de goede voorzet van zijn voet in de zestien bij Tim de Groot die Ilias uitstekend vrijspeelt en deze  schiet lekker voor hem en het team de verdiende 2e goal binnen. (2-4).  De getergde na de rust ingekomen Johan mag met  nog 10 minuten te gaan het veld met een gele kaart verlaten en zo staan de Vogels in de laatste fase met 10 man tegen de paars-gele brigade die de 2e helft een enkele keer over de middenlijn zijn gekomen en de tijd dringt. De laatste kans van de wedstrijd is voor de Vogels  als Tim O de bal lekker teruglegt op  JP maar zijn prima inzet beland op de vuisten van de VVSB keep. Zo staat er uiteindelijk een 4-2 thuisnederlaag voor de Vogels genoteerd. Gezien het  spelbeeld in de 1e helft valt hier niks op af te dingen. Maar uiteindelijk toch enigszins geflatteerd winst zat er vandaag  niet in maar een puntendelling op basis van een positieve 2e helft was verdiend geweest. Volgende week een zeer vroege uitwedstrijd tegen Kagia een stugge tegenstander van hetzelfde kaliber als VVSB we zijn gewaarschuwd.

Gr Mike

04/12/2016


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media