HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO15-2: Eindigt in dubbele cijfers!

Dubbele cijfers voor JO15-2

Tien, tien, tien, tien

Dit is een wedstrijdverslag n.a.v. de aantekeningen van 1 van de voetbalmoeders, aangezien ik elders verplichtingen had. Aan de hand van deze aantekeningen én mijn inbeeldingsvermogen ben ik tot het volgende verslag gekomen.

Het is zaterdagochtend 29 januari, 8.45uur. Een zaterdag die wederom geteisterd is door de vele afgelastingen. De jongens en meid van coach Binnendijk mochten op Veld 1. Een uitstekende keuze van de mensen die de velden indelen. Vele mensen waren op dit vroege tijdstip naar De Kooltuin gekomen om dit elftal met beloftes met eigen ogen te aanschouwen. Een keuze waar ze geen spijt van gekregen hebben. Rijen dik stond het langs de borden en de sfeer zat er al lekker in. Opgestuwd door deze menigte begon JO15-2 fris en fruitig aan deze match. De tegenstander werd goed vastgezet en het was Koen B. die de eerste doelpoging voor zijn rekening nam. Zijn schot ging echter enkele decimeters over de lat. De druk bleef op de goal van Van Nispen. Levi kwam goed voorbij zijn directe tegenstander en hij leverde een goeie voorzet af. Deze kon nog gered worden door de laatste man van Zilkse kant. Ook op de daaropvolgende corner werd het doel te hoog gezocht en werd de bal over gekopt. Ondanks het speloverwicht bleef de stand nog in balans, 0-0. Het kon de vele toeschouwers niet deren. De wave werd ingezet en de “koek en zopie” draaide op volle toeren. Het duurde uiteindelijk 10 minuten voor de 1e goal viel. Dieneke kwam op de rechterflank goed door. Op haar uitstekende voorzet mikte Kevin de bal op de lat, maar de terugstuitende bal was een prooi voor de rappe Levi, en hij zette de stand op 1-0. Anders als in de paar voorgaande wedstrijden werd er nu bij vlagen goed gecombineerd. Het leidde het tweede doelpunt in. Het was wederom Dieneke, die lekker actief bezig was deze wedstrijd, die goed doorkwam op rechts. Waar iedereen een voorzet verwachtte, had zij al gezien dat de keeper uit positie stond. Vanaf de buitenkant van de zestien draaide zij de bal in de verre bovenhoek, 2-0. Een wereldgoal. Het publiek achter het doel werd gek van vreugde en de stewards hadden alle moeite om alles buiten het veld te houden. De eerste helft was nog lang niet gespeeld, we waren pas halverwege. Wesley werd weggestuurd met een mooie pass van achteruit. Zijn tegenstander kon nix anders doen dan Wesley te haken, die gelijk naar het (kunst)gras ging. De uitstekend fluitende leidsman wees resoluut naar de stip. Strafschop! Dat gebeurt de laatste tijd wel vaker op dit veld. Emiel werd door coach B. gewenkt om de bal te nemen. Hij zette de stand op 3-0 hoewel de keeper van Van Nispen er nog dicht bij zat. Direct daarna was het alweer 4-0. De aanvalsgolven van FCR volgden elkaar nauw op. Het was weer Dieneke die aan de basis stond. Wesley kopte een voorzet van haar achter de kansloze keeper, 4-0. Ook Kevin pikte voor de rust nog een goaltje mee. Ruben en Levi combineerden er lustig op los en zette zo de goed mee opgekomen Kevin vrij voor de goal. Hij bepaalde de ruststand op 5-0. Onder luid applaus werd de kleedkamer opgezocht voor een lekker bakkie spreekwoordelijke thee.

En dat bakkie heeft ze duidelijk goed gedaan, want men stond nog niet koud op het veld of numero 6 lag al in het mandje. Dit keer was Robin de afmaker. Ruben, niet zelfzuchtig, liep op de keeper af, maar legde de bal netjes opzij, waardoor Robin een niet te missen kans kreeg. Dat deed hij dan ook niet, 6-0. En dan te bedenken dat er vele toeschouwers nog in de rij stonden bij de warme worsten en bakkies pleur. Zij snelden weer gauw terug naar het veld. Men wilde nix van de “JO15-2 Show” missen. Owen en Gert zijn inmiddels in het veld gekomen. Wesley en Koen v E. namen plek in de dug-out. Zo’n ruime voorsprong komt het spel vaak niet ten goede. Veel spelers willen ook een goal maken en gaan vaak voor eigen succes. Dat zie je op alle niveaus. Als je toch blijft ballen en het hoofd allemaal koel houdt, kan de score veel verder oplopen. De zevenklapper werd vol geschoten door Ruben. Hij knalde een voorzet van Kevin hard onder de lat en zo heeft de spits ook zijn goaltje meegepikt, 7-0. Een kwartiertje na de rust werd de stand naar 8-0 getild. Owen was degene die het beslissende tikje gaf. En wederom stond Kevin aan de basis van deze aanval. Vlak daarna kreeg Kevin

zijn publiekswissel. Een staande ovatie van het publiek viel hem ten deel. En terecht. Door een vervelende blessure is Kevin er lang uit geweest, maar hij is weer bijna helemaal terug. Het slotakkoord is voor de verdedigers van FCR. Alex toonde zijn wapen nog maar eens aan de vele mensen langs de lijnen. Goed mee opgekomen vuurde hij af van een metertje of 25. Op dat kanonschot was zelfs Neuer kansloos geweest, 9-0! Tien, tien, tien, tien schalt er van de tribune. En iedereen binnen de lijnen wil wel die goal maken. Die eer valt Simon. Wat Alex kan, kan ik ook, moet hij gedacht hebben. Ook hij stak de middellijn over. Zijn schot was niet zo hard en zo hoog als dat van Alex, maar net zo onhoudbaar voor de keeper. De tiende goal was een feit. Een explosie van vreugde volgde en niet veel later floot de scheidsrechter af. Met een 10-0 overwinning in de pocket en tien verschillende doelpuntenmakers verliet de JO15-2 onder groot applaus het veld. Hier komt men voor naar het sportpark en tevreden keerde het publiek huiswaarts. Met 27 punten uit 9 wedstrijden staan jullie bovenaan. Volgende week wacht dezelfde tegenstander, maar dan op hun terrein. Het zal waarschijnlijk minder druk worden, maar de uitdaging ligt er om net zo’n mooi resultaat te boeken als in de thuiswedstrijd. Tot volgende week.

 

30/01/2017


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media