JO15-1 laat het er niet bij zitten!

Op 22 oktober speelde de JO15-1 een oefenwedstrijd tegen Haz. Boys JO15-1. Voor Rijnvogels is nu duidelijk dat zij in de derde klasse de competitie ingaan. Haz. Boys gaat tweede klasse promotie spelen. Een pittige tegenstander dus.

Rijnvogels begint sterk aan de wedstrijd. We zetten druk en komen een paar keer goed in het strafschopgebied van de tegenstander. Tot echte kansen komt het nog niet. Haz. Boys gaan beter voetballen en zo zien we dat er op beide helften gevoetbald wordt. Het zijn de boys uit Hazerswoude die na 9 minuten spelen scoren, 0-1. Het wordt een mindere fase voor Rijnvogels. De ballen komen niet lekker bij onze voorhoede. Linksachter wordt de verdediging gepasseerd en kan de speler op het doel af gaan. Hij maakt er 0-2 van. Ook onze jongens krijgen nog een kans. Julian bereikt met bal de achterlijn. Hij geeft voor, Rian draait en schiet en daar staat Simon bij de tweede paal, maar hij schiet tegen de keeper.

De tweede helft zijn we een stuk gevaarlijker. Een vrije trap kopt Arco hoog en zo kan Rian op doel koppen, maar de paal biedt redding voor Haz. Boys. In de twaalfde minuut wordt de bal door Haz. Boys voorgegeven en een vrije man in de midden kopt hoog over onze doelman en de bal valt net onder de lat binnen, 0-3. Als Geert een vrije trap mag nemen, gaat deze richting doel en de keeper weet hem met zijn vingertoppen te raken, wat net genoeg is. De kansen stapelen zich weer op. Dit keer is het Rian, die zich los maakt van 2 verdedigers, maar schiet tegen de keeper. Daan komt op uit de verdediging, speelt de bal naar de vrijstaande Arco, hij schuift de bal langs de keeper, de bal raakt de paal, maar aan de buitenkant. Bij een aanval van Haz. Boys lopen ze uit naar 0-4. Een minuut later is het weer raak, als een aanvaller vanuit een rug wegkomt, 0-5. Met nog 10 minuten op de klok lijkt ook maar 1 doelpunt aan onze kant niet te gaan vallen. Maar als Rian voorin goed doorzet en hij op de achterlijn vlak bij het doel komt, lijkt een schot op doel onmogelijk, maar niets is minder waar. Hij schiet de bal met een krul prachtig binnen, 1-5. Bij de volgende aanval loopt Arco het gat in, wat gezien wordt door Simon. Arco geeft de bal met een tikje naar Rian en hij rondt af, 2-5. Er is niet veel tijd meer en toch lukt het Rian die loopt op een diepe bal om de 3-5 te maken. De laatste kans in de wedstrijd is voor Rijnvogels. Leroy brengt, vanaf links, de bal naar Rian. Zijn schot is voor de keeper.

Al met al een spannende slotfase van deze nuttige oefenwedstrijd. 0-5 achter komen en het er dan niet bij laten zitten is de juiste instelling. In 10 minuten tijd 3 doelpunten. Houdt dat vast!! Volgende week begint de competitie en gaan we voor de punten.