HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO13-4 neemt Meerburgse klif en wint met 0-3 (0-2)

jo13-4-5 jo13-4-6 jo13-4-1 jo13-4-2 jo13-4-3 jo13-4-4

Vandaag de één na laatste bekerpartij, uit bij Meerburg tegen JO13-11. Meerburg dusver 3 punten uit 5 wedstrijden en staat op de 7e plaats. Enige wedstrijd die in winst omgezet werd was tegen ASC JO13-6.

Rijnvogels dusver 5 wedstrijden gespeeld en 7 punten, helaas is de laatste winstpartij alweer van 10 september, de laatste 2 wedstrijden werden verloren tegen Valken en RCL. Positie is in de middenmoot op de 4e plek.

En dus hebben de mannen wel weer een overwinning nodig om niet te ver terug te zakken op de ranglijst, zeker met de wedstrijd tegen Voorschoten de huidige koploper nog in het verschiet.

Overigens vandaag ook de topper tussen Valken en Voorschoten die beide nog geen punt verloren hebben.
Vandaag 3 afwezigen, Andries, Wesley en Rian. Gelukkig hadden we in de persoon van Bram een reservespeler kunnen regelen.

Opstelling Doel Mark, Verdediging Feddi, Tim, Bram, Yoran. Middenveld Stefan, Thomas, Daan en voorin Arres, Jordan en Thijs. Reserve Stef.

Om 11.30 werd er in Zoeterwoude afgetrapt op kunstgras, onder prima omstandigheden van zo’n 17 graden en droog weer. Rijnvogels neemt de wedstrijd gelijk onder controle en met prima combinatiespel wordt het doel direct al in de beginfase op de korrel genomen maar weet de keeper een aantal keer goed op te treden.

Meerburg probeert via de omschakeling snel eruit te komen maar telkens staat de verdediging prima en ziet Marc voorlopig het spel ver weg voor z’n ogen gebeuren.

Rijnvogels krijgt diverse corners waarbij trainer Jan een kleine omzetting heeft gedaan door Daan de corners te laten nemen (goede krachtige voorzet) en Stefan (goede kopper) en laat nou nu bij ongeveer de 3e of 4e corner hetgeen uitkomen wat de trainer bedacht had!! Daan krult de bal prima voor de goal waarbij de keeper de bal niet onder controle krijgt waardoor Stefan vrij voor de goal kan inkoppen!!! Nou moet ik zeggen deze had ik er zelfs nog ingekopt maar toch, de tactiek klopte prima!! (0-1)

Meerburg heeft veel moeite met het snelle spel van Rijnvogels waarbij de buitenkanten Feddi/Daan en Joran/Stefan veel druk naar voren zetten en Thomas veel loopwerk verricht op het middenveld.

In het centrum passen Tim en Stef op de winkel en laten deze middag dusver weinig door waardoor Rijnvogels constant met de druk naar voren kan voetballen.

Enkele minuten later kan een verdediger van Meerburg de bal uitverdedigen tegen de achterlijn maar dat wil hij doen via de keeper, Arres weet de bal prima te onderscheppen en direct voor te geven. Helaas blijkt de bal wat te hard voor Stefan maar hij gaat wel door om de bal opnieuw te kunnen voorgeven. Arres bied zich prima aan en krijgt de bal van Stefan op een presenteerblaadje en die kansen moet je Arres niet geven en schiet prima binnen!!!! (0-2)

Daarna probeert Rijnvogels door te drukken maar Meerburg weet tot de rust de schade prima te beperken en weet zelf nog een half kansje te creëren maar doordat de speler prima door Stef en Tim op de huid gezeten wordt schuift ie hem ruim naast de goal.

Zo gaat Rijnvogels wederom met een 0-2 ruststand rusten net als vorige week…..het zal toch niet???

Tsja je weet het natuurlijk nooit want Meerburg kan er weer in gaan geloven als de 1-2 valt net als wat RCL vorige week deed. Jan wijst hier dan ook op in de rust, het is nog niet gedaan, blijf scherp!!!!

Toch beleeft Rijnvogels in het 1e kwartier van de1e helft bijna een deja vu niet dat men heel veel weggaf, daar is de aanval van Meerburg toch wat minder voor, maar toch.

Positioneel was het niet helemaal goed en de spelers leken een beetje in slaap gesust door een laag tempo en veel balverlies over en weer. Uiteindelijk mag Rijnvogels van geluk spreken dat Meerburg bij eigenlijk de grootste kans voor hun van de wedstrijd de bal net naast het doel schuift anders kan het zomaar weer een rare wedstrijd worden.

Na zo’n kwartier lijkt de koek een beetje op bij Meerburg en begint Rijnvogels weer de controle over de wedstrijd over de nemen. Fysiek lijken de mannen sterker dan hun tegenstander uit Zoeterwoude en krijgen de Rijnvogels weer wat kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien allen wordt er soms wat slordig omgegaan met het balbezit waardoor de eindpass net niet goed is.

De keeper van Meerburg heeft veel moeite met de bal uittrappen en Rijnvogels vangt telkens de bal goed op, onder meer Arres probeert de bal op doel te schieten maar die gaat net niet goed.

Dan zou je zeggen laat dan iemand anders de achterbal nemen maar nee de keeper blijft het proberen en uiteindelijk gaat het opnieuw mis met een uittrap en weet Thomas de bal over de keeper in het doel te schieten. Dankjewel en 0-3, wedstrijd gespeeld.

Uiteindelijk nog wat kleine schermutselingen bij het Meerburg doel om de score nog wat te verhogen maar de 0-3 blijft op de borden als de scheidsrechter na een prima wedstrijd affluit.

Afgezien van een kleine periode in de 2e helft prima gevoetbald en dan met name gecombineerd, goed gezocht naar de vrije man en de bal het werk laten doen. Hier gaan we op verder werken op de training om in de combinatie direct weer te bewegen en sneller te combineren, maar al met al een hele goede wedstrijd, complimenten aan iedereen!!!!

Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen inmiddels de nr.2 Voorschoten aangezien ze verloren hebben van Valken ’68.

Erik van Beelen

02/10/2016


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media