JO13-2: Een nieuw seizoen

2-9-2017

Wilhelmus JO13-4  – FC Rijnvogels 6:0 (2:0)

De start van het nieuwe seizoen is dan eindelijk begonnen. De nieuwe JO13-2, een combinatie van spelers uit de JO11-1, JO11-3, JO13-4, JO13-5 en jongens die vorig jaar al in de JO13-2 speelden. Het is een mooie mix van eerste en tweedejaars. Na een goede oefencampagne met een gelijkspel en een overwinning beginnen we nu aan de beker. De eerste tegenstander is Wilhelmus uit Den Haag. De teams zijn gelijkwaardig aan elkaar, maar door ons eigen toedoen scoren ‘de wespen’ twee keer. Ondanks dat wij het betere veldspel hebben gaan we met 2:0 achterstand rusten. We worden gedwongen om aanvaller naar voren te spelen, maar dat gaat vaak te gehaast. Er is weinig en daarmee spelen we Wilhelmus in de kaart. Via de hele snelle rechtsbuiten countert de thuisploeg ons er succesvol uit. De hoge verwachtingen die we hadden van deze bekerwedstrijd konden de prullenbak in. We verlaten Den Haag met een 6:0 nederlaag …

23-9-2017

Blauw Zwart JO13-3 – FC Rijnvogels 0:4 (0:0)

De weergoden zijn ons eindelijk weer goed gezind. Het zonnetje schijnt zelfs in Wassenaar en er is geen beter voetbalweer te wensen. Vanaf de aftrap is er duidelijk een verschil te zien in leeftijd en lengte. Blauw Zwart heeft een elftal met alleen maar eerstejaars en dat is goed zichtbaar. Al vroeg in de wedstrijd valt Jelle geblesseerd uit met een kuitblessure, Roestam komt voor hem in de plaats. Na de rust komt de wedstrijd pas echt los. Roestam breekt de wedstrijd open met twee mooie doelpunten. Vanaf de buitenkant naar binnensnijden en vervolgens verwoestend uithalen. De ruimtes werden daarna groter en dat speelde mooi in onze kaart. Ruben Haasnoot maakt ook nog twee treffers en daarmee is de eindstand bereikt. Justin had nog pech en schoot de bal twee keer op het aluminium om de score te vergroten. Een goede start van de competitie mannen. Ga zo door!

30-9-2017

FC Rijnvogels – Stompwijk’92 JO13-2 8:1 (3:0)

Op onze eigen Kooltuin mochten we spelen tegen Stompwijk’92. Na circa vijf minuten maakte Bram van der Wiel de openingstreffer uit een corner van Samuel. De druk blijft continu er op staan en de uitploeg heeft het er hier moeilijk mee. De kansen stapelen zich op. Tien minuten breekt Dennis de ban door met een slim hakballetje de 2:0 te maken. Finn maakt voor de rust nog de 3:0. De corner wordt mooi ingedraaid en lichtjes aangeraakt door een speler van Stompwijk’92. De 2e helft is idem dito als de eerste. De ingevallen Roestam heeft er veel zin en zal uiteindelijk drie keer het net vinden. Het meest komische van deze wedstrijd was de 5:0. Als dit eigen doelpunt was vastgelegd dan was deze wereldwijd gegaan. Vlak voor tijd maakt Stompwijk’92 de eretreffer en deze word gevierd alsof ze Champions League hebben gewonnen. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd met 8:1 met niet eens ons beste spel. Maar goed, deze is in de pocket en kan niet meer worden afgepakt.