JO13-2 lijdt forse nederlaag

FC Rijnvogels JO13-2 : VUC JO13-2 1:8 (0:4)

Een flinke nederlaag voor de mannen van JO13-2. In een thuiswedstrijd tegen VUC JO13-2 zijn we de onderliggende partij en verliezen we terecht tegen een beter team. Maar de manier waarop de tegendoelpunten vallen is een terugkerend probleem. In een korte tijd scoort de tegenstander meerdere doelpunten en dat terwijl we vaak gelijkwaardig zijn.

Eindelijk weer een thuiswedstrijd voor de Vogels. De laatste wedstrijd op eigen grond was al bijna een maand geleden, dus een mooie reden om een goed resultaat te behalen. De tegenstander VUC JO13-2 uit Den Haag heeft een wisselvallige start met één winstpartij en twee verliespartijen. Gelukkig hebben wij een fitte selectie en zelfs trainer Mike was er weer van de partij! Goed om te zien dat het herstel in de juiste richting gaat.

Wanneer wij met de warming-up bezig zijn, is VUC nog nergens te bekennen. Vlak voordat het eerste fluitsignaal klinkt, komt de tegenstander opdagen en zonder een warming-up gedaan te hebben starten ze de wedstrijd. Vanaf minuut één zien we een beer van een speler lopen op het middenveld van VUC. Hij is twee koppen groter dan de meeste jongens van Rijnvogels en er is veel verwarring of deze jongen wel jonger dan 13 is. Uiteindelijk blijkt dat hij gewoon in deze leeftijdscategorie hoort. De eerste kansen zijn voor VUC en ze domineren de wedstrijd. De Vogels zijn er ook nog dichtbij via Danilo (schot wordt geblokt) en Mees (schot naast), maar verder komen we niet. Halverwege de eerste helft komt VUC op 0:1 voorsprong. De grote speler gaat op kracht langs meerdere Rijnvogels-spelers en rond met een lobje af. Vlak voor rust krijgen we in korte tijd nog de 0:2 (1 op 1 keeper), 0:3 (kopbal uit corner) en 0:4 (rebound corner) tegen. Een domper want met een flinke achterstand zoeken we de kleedkamers.

Zoals wel vaker starten we de tweede helft sterk. Binnen vijf minuten zorgt een vrije trap van Justin voor veel gevaar. VUC werkt de bal heel slecht weg en vanuit de lucht neemt Soltan de bal op zijn pantoffel, en zowaar vliegt het leer het doel in 1:4. Een goed moment wat ons zelfvertrouwen geeft, want qua duels winnen wij ook meer. In de 38e minuut krijgt VUC een vrije trap van ongeveer 30 meter. De grote speler twijfelt niet en ramt de bal richting het doel. De bal lijkt in de kruising te vliegen, maar Merijn tikt met een geweldige redding de bal uit het doel! Vanuit de corner die hierdoor ontstaat, scoort VUC wederom een doelpunt 1:5. In een tijdsbestek van vijf minuten die daarna volgen loopt VUC uit naar 1:8. En hiermee sluiten wij de wedstrijd mee af.

Een terugblik wijst erop dat wij in korte tijd meerdere doelpunten achterelkaar krijgen. Iets waar we aan zullen moeten werken om dit te voorkomen. Deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten en vooruit kijken naar de volgende. Aankomende week hard trainen voor de derby tegen ‘de uien’ Rijnsburgse Boys JO13-6. De aftrap is om 09:45 op Sportpark Middelmors. Tot dan!