JO13-2 laat het in 1e helft liggen

RKAVV JO13-4 : FC Rijnvogels JO13-2 4:1 (4:0)

In de eerste wedstrijd in 2017 verliezen de Rijnvogels buitenshuis van RKAVV. Een wedstrijd die voor de thee al wordt beslist door de thuisploeg, want met een 4:0 achterstand gaan wij de rust in. Door met meer inzet en vechtlust te voetballen scoren wij al snel in de tweede helft. Helaas hebben wij in de laatste fase net een beetje pech en kunnen wij het RKAVV niet meer moeilijk maken.

Op een koude zaterdagochtend kunnen wij geen potten breken op sportpark ‘’de kastelenring’’. In de eerste aantal minuten gaan de teams gelijkwaardig aan elkaar op. Via een snelle counter krijgt Danilo een grote kans om de score te openen, maar de keeper zit in de weg. De corner die we hierdoor krijgen zorgt voor groot gevaar. Er ontbreekt net een voetje om de bal in het doel te schieten. Vanaf dit moment is RKAVV wakker en nemen ze de wedstrijd in handen. Kort hierna komt de thuisploeg op voorsprong. De technische RKAVV-middenvelder ontsnapt uit het zicht en zonder aarzelen ramt hij vanuit de tweede lijn de bal hoog in het doel, hiermee laat hij Jaimy (die overigens een prima wedstrijd speelde en nog bedankt!) kansloos. Een snelle gelijkmaker lijkt er ook niet in te zitten, in tegendeel zelfs. Een knappe uitgespeelde aanval van RKAVV is ons te machtig en een 2:0 achterstand is een feit. De Rijnvogels verliezen geschatte 70% van alle duels en houden constant te veel afstand van de tegenspelers. RKAVV ruikt zijn kans en maakt voor de rust nog de 3:0 en 4:0.

In de eerste helft zijn Roestam en Dennis al ingevallen. Na de pauze komt ook Soltan in het veld. Hopelijk kunnen wij nog leunen op een sterke tweede helft, waarbij wij de tegenstander nog kunnen verrassen zoals tegen Voorschoten ’97.

De eerste aanvallen zien er al veelbelovend uit en er ontstaat steeds meer druk op de laatste linie van RKAVV. In de 35e minuut sprint Frank zijn directe tegenstander er uit en vervolgens schiet hij op doel. De keeper kan nog redding brengen, maar in de rebound maakt Soltan het als nog af 4:1. De Rijnvogels gaan door en de kansjes stapelen zich op, maar in de laatste missen we de scherpte of hebben we pech. Wat ook positief is dat we steeds meer duels winnen en we het RKAVV heel erg moeilijk maken. Doordat wij alles of niets spelen kan RKAVV lekker loeren op de counter. Dit doen ze erg vaak, maar Jaimy staat erg goed te keepen en houd zijn doel schoon. Beide teams kunnen op het einde niks meer forceren en zo eindigt de wedstrijd in 4:1.

Het positieve aan deze ochtend is dat wij onze tweede helft erg goed starten en vaak beter zijn dan de tegenstander. Maar dat heeft natuurlijk weinig zin als je het in de eerste helft al laat liggen. Misschien hadden we aan één trainingsweek net even te kort. Volgende week is er geen competitie, vanwege de vele open dagen hebben besloten om deze eruit te komen. We kunnen nu lekker veel trainingsuren maken en ons helemaal klaar stomen voor de thuiswedstrijd tegen Meerburg JO13-8 om 10:15. Een wedstrijd waar wij het ook in de eerste helft lieten liggen, we zijn gewaarschuwd!