Quick Boys JO11-6 – Rijnvogels JO11-4
Ruststand 1-1
Eindstand 2-5

Foto’s: Floris Ruwaard (dank daarvoor)

Quick Boys uit altijd lastig, maar altijd leuk. Zo voetbalt er bij Quick Boys iemand met een Rijnvogels verleden en bij Rijnvogels iemand met een Quick Boys verleden. Als je maar plezier hebt is altijd het motto en dan maakt het niet uit waar je speelt. Ondergetekende is al blauw wit vanaf zijn geboorte, maar vandaag voor de gelegenheid dus even niet. Toeschouwers in overvloed en wederom een heerlijk weertje voor de Boys om te ballen. Tegenstander van vandaag koploper Quick Boys JO11-6 stond in de startblokken om het ons moeilijk te maken. Onze mannen werden overdonderd door het fysieke “geweld” van de tegenstander. Deze tweede jaars formatie denderde de eerste 10 minuten op Nieuw Zuid over ons heen en je zag dat de 1 jaars Rijnvogeltjes af en toe ogen te kort kwamen tegen de blauw witte invasie. Het duurde 7 minuten toen de verdiende 1-0 werd gemaakt. Marvin redde nog wel in eerste instantie maar in de rebound werd de bal meedogenloos de touwen ingejaagd. Tijd om als echte mannen te gaan voetballen en rustig te blijven aan de bal. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar de mannen pakten dit goed op. In de 14e minuut betaalde dit zich uit in een treffer van Martin en was het evenwicht terug in de wedstrijd. De rest van de eerste helft was het vooral voor de toeschouwers genieten geblazen. Beide teams maakten er een leuke pot voetbal van met kansen over en weer. Blijkbaar was de ruststand van te voren vastgelegd, want met een paar mooie reddingen van beide keepers, QB een keer op de paal, wij 1 x op de paal en nog 2x op de lat, mocht er klaarblijkelijk geen verschil in cijfers worden gemaakt voor de rust.

De rust was nodig want de eerste helft had flink wat krachten gekost, toch waren het onze mannen die iets frisser oogden tegen een pover spelend Quick Boys. Onze toppers speelde ook vandaag weer erg compact en er werd voor elke meter geknokt. Dit harde werken resulteerde in een mooie treffer in de 34e minuut van Lars 1-2. Dit werkte bij QB als een rode lap bij een stier en de krachten werden weer gebundeld en met succes. Na een paar keer goed te zijn weggekomen stond er na wat onoplettendheid ineens een speler voor ons doel die in de 41e minuut vrij in kon schieten 2-2. QB zet nog meer aan en dan zie je de ruimtes ontstaan. Dan hoef je er maar 1 keer goed uit te komen en dat gebeurde snel na de gelijkmaker. In de 43e minuut konden we ook deze week weer een treffer uit het boekje noteren (het went overigens nooit). Heerlijk gevoetbald Tom – naar – Lars – naar – Martin en de 2-3 werd gemaakt. We noteren de 45e minuut, na de bal te hebben veroverd krijgt Jelle de bal op rechts, speelt zijn tegenstander uit en schiet schitterend in de rechter kruising vanaf een meter of 10 schat ik zo in (2-4). Het ging te snel om alles te onthouden maar volgens mij kreeg Martin de laatste pass van Bram om vervolgens zijn Braziliaanse genen te laten spreken. Beeld je lezend maar in …….. luisterend naar de bass van authentieke capoeira muziek met Braziliaanse dansende vrouwen op de achtergrond, terwijl twee verdedigers in de luren worden gelegd door onze balvirtuoos om vervolgens koelbloedig de eindstand te bepalen 2-5. Quick Boys uit was lastig, maar was leuk, tot volgende week.