Heren3: Verdiende overwinning voor Derde in dorpsderby

FC Rijnvogels 3 : Valken ‘68 3 3:1 (1:1)

Verdiende overwinning voor Derde in dorpsderby

Met een sterke teamprestatie verslaan ‘de jonge wilden’ van Heren 3 dorpsgenoot Valken ‘68 en klimmen in de 2e periode naar de 2e plek achter lijstaanvoerder (en winnaar van de eerste periode Kagia). De inbreng van de jonkies Luc, Timon en Tim geven de ploeg nieuw elan. Het spel van de vogels oogt net als afgelopen week in de oefenpot tegen tweedeklasser Rijnsburgse Boys 3 fris en verzorgd. Voor de toeschouwers viel er vanochtend in ieder geval genoeg te genieten.

De coaches Roy en Ingmar zetten steeds weer op de jeugd. Vandaag staat met de sterk spelende Timon een eerstejaars A-junior in de basis en valt zijn leeftijdsgenoot (en uitblinker van vorige week) Tim sterk in. In de afgelopen weken hebben ook Revano en Dennis uit de JO19 hun mannetje gestaan. Het Derde als opleidingsteam binnen de club doet zijn naam alle eer aan. De trainers compenseren met de inbreng van deze talenten bovendien de lange lijst aan geblesseerden.

Rijnvogels speelt de eerste helft tegen de strakke wind in en ervaart al na twee minuten de gevolgen hiervan. Een middenvelder van het ervaren en fysiek sterke Valken krijgt teveel ruimte en haalt vanaf 25 meter verwoestend uit. Julian is volstrekt kansloos. Knap dat de thuisploeg allesbehalve geschokt reageert. Van achteren wordt door Max en Marc verzorgd opgebouwd, soms met slimme pasjes naar de zijkant, soms met mooie openingen naar voren. En ook in de voorste linies draait het goed. Marvin verdeelt het spel en Joep en Timon zijn constant in beweging, naar voren en naar achteren. Zo duurt het niet lang tot de gelijkmaker valt. Bij een hoge voorzet springt notabene lichtgewicht Luc tegen de keeper van Valken aan. Het is buiten de “5-meter-zone” en de goed fluitende scheids ziet in die actie dan ook geen overtreding. De keeper laat de bal los en deze rolt over de lijn. Na 9 minuten is het evenwicht hersteld. De vogels blijven in het volgende half uur aandringen. Na de mooiste aanval van de eerste helft (via Max en Niels) komt Joep alleen voor de keeper maar is de goede sluitpost van Valken de winnaar van het duel. Ook Niels vlak voor de pauze en Marc na een corner krijgen grote kansen om te scoren. Dat lukt echter niet. Valken hersteld zich in het laatste kwartier voor rust enigszins en komt na een corner zelfs tot een schot tegen de lat. Hier komen de vogels goed weg. Ondanks de vele kansen is de pauzestand 1:1.

In de tweede helft zijn de rollen omgedraaid. Nu hebben de Rijnvogels het voordeel van de wind en maakt er onmiddellijk gebruik van. Luc kapt op rechts zijn tegenstander uit en geeft met links voor. Mike heeft een kopbal in gedachte en hoewel de bal al bijna het kunstgras raakt zet Mike zijn plannetje door en kopt de bal al bijna op de grond liggend in de goal. Heerlijk, zo’ń vroege treffer na rust. Roy vertelt na de wedstrijd dat hij verwachtte dat de ploeg nu makkelijk controle over de wedstrijd zou krijgen en dankzij meer ruimte voorin de voorsprong zou verhogen. Maar dat gebeurt vooralsnog niet. Valken blijft op counters loeren maar kan eigenlijk geen kansen afdwingen. De thuisploeg gaat daarentegen slordig met de eigen kansen om. Mike kan de keeper een-op-een niet passeren en een vlammend schot van Luc knalt tegen de lat. Als invaller Parrel al binnen vijf minuten twee keer geel ziet (de tweede overtreding is trouwens veel te zwaar gestraft) dreigt de slotfase op billenknijpen uit te draaien. Echter, Valken heeft al in de eerste helft heel veel moeten geven en één speler ondervindt daar nu de gevolgen van. Hij geeft aan zich niet lekker te voelen en moet het veld verlaten. Omdat Valken op de bank geen wissel meer heeft moeten ook zij met 10 man verder. De vogels maken hier gebruik van. Na goed voorbereidend werk van invaller Tim zet Joep op de hem eigen energieke wijze door in de zestien en zorgt met een strak schot in de lange hoek voor de bevrijdende 3:1.

Een sterke teamprestatie en verdiende overwinning van de Rijnvogels vandaag. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen SEV 2 (aftrap 11 uur!). Een overwinning zou de Katwijkers nog perspectief voor de 2e periode bieden. Alle reden dus om scherp aan de aftrap te verschijnen.