HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3 weer met lege handen naar huis

Rohda ‘76 : FC Rijnvogels 3 2:0 (1:0)

 

Derde weer met lege handen naar huis

 

Ook de uitwedstrijd in Bodegraven tegen “Recht op het doel af” Rohda’76 levert nog niet de eerste overwinning van het Derde in de competitie op. De nederlaag vandaag lijkt bovendien sterk op die van twee weken terug toen de ploeg na een vroege achterstand het tij eveneens niet meer kon keren. Met slechts één punt uit drie wedstrijden en slechts één goal kan je gerust van een zwak begin van het seizoen spreken.

 

De wedstrijd vandaag kent een bizar begin: na tien minuten hebben de Rijnvogels vijf corners gehad, twee keer de paal geraakt (Jan en Nick) en één kans weggegeven. En staat het 1:0 voor de thuisploeg. Nadat de kopbal van Jan in de vierde minuut na een vrije trap van Colin tegen de lat knalt is er even later een omschakel-moment. De vogels zijn eigenlijk met voldoende manschappen terug maar ‘vergeten’ de speler met de bal consequent te attaqueren. Hij krijgt alle tijd en ruimte om naar binnen te snijden en Hans met een schuiver in de lange hoek te verschalken. Weer staat de ploeg vroeg achter. En dat speelt een fysiek sterke tegenstander als Rohda natuurlijk in de kaart. Ze zitten de Rijnvogels overal op het veld op de huid en dwingen de bezoekers regelmatig (te vaak) de lange bal te spelen. Omdat de thuisploeg ook nog de meeste ‘tweede ballen’ wint kunnen de vogels maar zelden druk zetten. Toch komen voor de pauze nog meerdere mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Beide Niels’en krijgen een goede kans en ook de opkomende linksback Jan is dicht bij een treffer. De Rohda keeper komt echter bij alle pogingen als winnaar uit de bus en houdt met wat geluk de voorsprong vast. Rohda is in de counter af en toe gevaarlijk maar Hans kan alle pogingen onschadelijk maken.

 

In de pauze brengt Roy Job voor Tom en schuift Jan een linie naar voren en speelt nu een soort hangende linksbuiten. Het levert gelijk gevaar op. Jan haalt een paar keer knap de achterlijn maar zijn voorzetten vinden telkens weer net niet de weg naar een medespeler. Steeds wanhopiger proberen de Rijnvogels op 1:1 te komen maar het wil maar niet lukken. Aan de overkant is het af en toe oppassen geblazen want Rohda komt er soms snel een gevaarlijk uit. Nadat eerst nog Max Parrel aflost wordt tien minuten voor tijd de laatste kaart gespeeld. Marc komt als extra spits in het veld en achterin gaan wij een-op-een spelen. Maar helaas, het zit weer niet mee. Nog voordat Marc de bal de eerste keer heeft geraakt maakt Rohda gebruik van de extra ruimte en scoort de beslissende 2:0. Einde oefening zou je zeggen. Maar de Rijnvogels hijsen nog niet de witte vlag en Jan en Marc zijn nog heel dicht bij de aansluitingstreffer. Maar ook hier zit er ieder keer weer een been tussen en gaat het feestje niet door. Uiteindelijk blijft de akelige nul op het scorebord onder het kopje “gasten” staan.

 

Door dit resultaat mag het Derde zich voor even ‘rode lantaarndrager’ van de ranglijst noemen. Uiteraard een twijfelachtige eer en bovendien een ongewone situatie voor de ambitieuze spelers en hun coaches. Maar, geen paniek. Het seizoen is nog lang en het zit op het ogenblik ook behoorlijk tegen. De beste remedie is geconcentreerd trainen en hard werken. Dan moet het volgende week thuis tegen Koudekerk (aftrap 13.45 uur) gewoon lukken. Succes boys,

 

Frank

07/10/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media