Heren 3: Krachtig herstel van Derde

Krachtig herstel van Derde

RKVV Meerburg 2 : FC Rijnvogels 3 1:4 (1:2)

Met een klinkende overwinning op directe concurrent Meerburg meldt Heren 3 zich terug. Een week na het echec op De Kooltuin tegen VV Leiden leggen de Rijnvogels de beste prestatie van het seizoen tot nu toe op de mat en gaan met een goed gevoel en met aansluiting aan de top van de ranglijst de winterstop in.

Trainer Roy kiest vandaag voor een 4-4-2 opstelling en dat pakt de hele wedstrijd lang geweldig uit. De achterhoede voor keeper Julian met Nick, Marc, Max en Job wint alle belangrijke duels, het versterkte middenveld met Rens, Colin, Jan en uitblinker Mitchell is constant aanspeelbaar en duikt ook regelmatig en gevaarlijk de zestien van Meerburg in en Niels als ‘target man’ met de snelle en bewegelijke Corné om hem heen zijn voorin overal te vinden. Al in de eerste minuten komen de vogels tot een paar ‘net-niet-kansen’ (Corné, Mitchell, Jan) en wordt de toon voor de rest van de middag gezet. Het goede veldspel met veel dreiging via de vleugels drukt zich vooralsnog niet in cijfers uit. De thuisploeg laat welgeteld één keer van zich horen maar de vrije trap van een meter of 20 meter wordt door Julian onschadelijk gemaakt.

Volstrekt tegen de verhouding in komt na een half uur spelen de ploeg uit Zoeterwoude op voorsprong. Behalve de jonge leidsman (die verder trouwens een prima wedstrijd fluit) ziet niemand een overtreding op een Meerburg speler in het duel met Job. Sterker nog, Job wordt overduidelijk vastgehouden en tegen de grond gewerkt. Waar de Meerburg spelers al terug lopen richting eigen helft wijst de jonge KNVB-scheids tot ieders verbazing naar de stip. Het zal hem een minpunt bij de beoordeling door zijn supervisor opleveren. De pingel wordt feilloos benut en de Katwijkers kijken tegen een achterstand aan.

Knap dat de ploeg onmiddellijk de rug recht en doorgaat op de ingeslagen weg. En het duurt dan gelukkig ook niet al te lang tot de gelijkmaker valt. Een slimme steekpass van Rens bereikt de snelle Corné en met zijn linker knalt hij de bal prachtig hoog in de touwen. Na de onterecht gegeven penalty voelt dit doelpunt bijzonder lekker. En de Rijnvogels zijn nog niet klaar met de eerste helft. Amper drie minuten later speelt Max Niels op randje zestien aan. Niels draait slim van zijn man weg en drukt direct af. Op miraculeuze wijze rolt de van richting veranderde bal langzaam over de doellijn en gaan de gasten met een terechte voorsprong de kleedkamer in.

Na de pauze spelen de vogels met de wind in de rug maar dat is in de eerste tien minuten op het veld niet terug te zien. Meerburg jaagt op de gelijkmaker. Na een snelle uitbraak over rechts en doorkoppen in het midden staat er ineens een Meerburg speler vrij bij de tweede paal. Te gehaast tikt hij de bal naast en komen de Rijnvogels goed weg. Maar deze opleving van de gastheren is slechts van korte duur. Het Derde neemt weer het initiatief over en maakt goed gebruik van de ruimtes die Meerburg weggeeft. Colin raakt eerst nog de paal voordat halverwege de tweede helft de beslissing valt. Mitchell, zoals gezegd de hele wedstrijd op dreef, speelt Corné op links aan. Corné kijkt goed en bedient Niels in het midden die de bal ‘laat vallen’. Exact voor de voeten van de opkomende Rens die laag en hard voor de 1:3 inschiet. Een geweldig uitgespeeld doelpunt via vier schijven.

Meerburg gooit nog wat verse krachten in het veld maar die zijn bij Job, Marc en Max in goede handen. Vlak voor tijd delen de vogels de definitieve genadeklap uit als Niels onder het toeziende oog van ex-Rijnvogels coach Hein van Heek (Meerburg is zijn ‘oude club’ en zijn dochter speelt hier) weer wegdraait van zijn tegenspeler en met buitenkant rechts ook de keeper verrast. De score van 1:4 had nog kunnen oplopen als een schot van Rens niet op de paal was beland en Corné oog in oog met de keeper het gaatje richting doel zou hebben gevonden. Enfin, niet elke kans is een doelpunt en aan de klinkende overwinning van de Rijnvogels valt ook zo niets af te dingen.

Halverwege het seizoen staat de ploeg van Roy en Jaap op een keurige 3e plek met slechts twee punten achterstand op koploper Katwijk. Het ligt erg dichtbij elkaar bovenin want zo’n beetje elk weekend is er een nieuwe koploper en zeker vijf of zes ploegen maken aansprak op het kampioenschap. De ploeg die het best uit de lange winterstop komt (de volgende competitiewedstrijd is pas op 10 februari) en het meest constant presteert gaat er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor. Echt iets om voor te gaan, mannen.

Ik wens iedereen alvast fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018 toe.