Heren 3 kan wedstrijd nu wél draaien

FC Rijnvogels 3 : SEV 2    2:1 (0:1)

Derde kan wedstrijd nu wél draaien

Na vier punten uit twee wedstrijden vandaag de kans voor Heren 3 om verder naar boven te klimmen. Daarvoor is een overwinning op SEV 2 nodig. Een oude bekende, want tegen “Sport En Vriendschap” speelden de Rijnvogels vorig seizoen een echte thriller in de halve finale van de nacompetitie. De Katwijkers trokken toen in de verlenging aan het langste eind wat tevens de degradatie van de ploeg uit Leidschendam betekende. Misschien leidt het tot revanchegevoelens bij de tegenstander. De Rijnvogels zijn in ieder geval gewaarschuwd.

De ziekenboeg bij de thuisploeg is al weer aardig gevuld. Behalve Joep en Job kan ook Max vandaag niet spelen. Tot overmaat van ramp blijft Colin na 20 minuten spelen in het kunstgras hangen, verdraait zijn knie en moet met een op het oog ernstige blessure naar de kleedkamer strompelen. Allen beterschap gewenst. Het team van Roy en Ingmar heeft tot dit moment een goede start laten zien. SEV wordt naar achteren gedwongen en komt amper over de middenlijn. Maar na de omzettingen als gevolg van het uitvallen van Colin (Marc vervangt hem) komt er wat zand in de motor van de thuisclub. SEV loert op de counter en Hans moet met een sterke reflex een kans onschadelijk maken. Waar vele hoekschoppen van de vogels voor amper gevaar zorgen is het voor SEV in de 35e minuut ineens wel raak en staat het plotseling 0:1. Geheel tegen de verhouding in maar dat kan de groenhemden uiteraard niets schelen. Het scenario van eerder dit seizoen dreigt opnieuw waar tegenstanders op voorsprong komen en wij niet bij machte zijn de schade te repareren.

Bij rust wisselt Roy voorin. Mike vervangt Gerald (moet werken) en gaat rechts voorin spelen. Ook van deze kant wordt de achterhoede nu onder druk gezet. SEV heeft na de rust maar één belang namelijk de voorsprong over de streep te trekken. Ze staan diep en compact en geven weinig ruimte weg. Uiteraard een legitiem middel. Dat er bij elke aanraking met een Rijnvogels been een speler naar de grond gaat en om een  blessurebehandeling vraagt is echter minder fraai. De vertragingstechnieken en het tijdrekken van bijvoorbeeld de keeper worden uiteindelijk niet beloond. In de 69e minuut geeft Marvin een vrije trap weer goed voor en houdt nota bene centrale verdediger Marc het overzicht in een scrimmage en tikt de bal over de lijn. De gelijkmaker valt op het juiste moment want nu is er nog voldoende tijd om door te drukken. Lex komt voor de goed spelende Niels in het veld en zorgt voor extra snelheid op links. Met succes. Als Jan snel schakelt en een ingooi neemt kan Lex vanaf de achterlijn voorgeven. Niels vd Plas draait slim weg bij zijn tegenstander en schuift de bal uit een moeilijke hoek met links (!) richting de tweede paal. En ja hoor, de bal rolt er voor de dik verdiende 2:1 in de goal.

Maar opgepast, er is inclusief vijf minuten extra tijd nog een kwartier te spelen. SEV gooit nu alles naar voren maar kan behalve een paar corners niets meer forceren. Wij krijgen een zee aan ruimte om te counteren en vooral Mike is een paar keer dicht bij de bevrijdende derde treffer. Maar het blijft bij de 2:1 en de derde overwinning van het seizoen is een feit.

Een Rijnvogels-zege op wilskracht waar weinig op af te dingen valt. Volgende week gaat het naar Voorschoten 3 dat tot nu toe wisselvallige resultaten boekt maar de laatste twee wedstrijden (o.a. tegen Katwijk) met ruime cijfers heeft gewonnen. Een ploeg in vorm dus. Aftrap is om 14.15 uur.