Vrouwen 3: Fitheid doet Vrouwen 3 de das om

Om na de wedstrijd met lege handen te staan is nooit leuk. Ook niet omdat we voetballend gezien niet onderdeden voor de tegenstander. We kwamen zelfs drie keer voor te staan en er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar aan dat laatste ontbrak het ons in het laatste half uur. Omdat de pijp toen helemaal leeg was kon Ter Leede naar een geflatteerde 3-6 overwinning uitlopen.

Aan het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, hier en daar een paar plaagstootjes en vooral veel werk op het middenveld. Maar na een kwartiertje ongeveer de eerste kans voor de Vogels. Na een afgeslagen aanval van Ter Leede aanval kon Inge Gerring de bal direct diep spelen op Laura de Best. Na eerst haar tegenstander te hebben uitgespeeld bleef ze ook koel voor de keepster en ronde beheerst af. Vijf minuten kwam Ter Leede echter alweer langszij als zij razendsnel over onze rechterzijde uitbreken en de spits in stelling brengen, 1-1. Maar Inge Gerring, die zaterdag een puike partij speelde (ook in Vr4), is heel alert. Zij pikte een afvallende bal op en schoot hem in het netje en we stonden weer op voorsprong. Het was de fase waarin FC Rijnvogels heel veel kansen kreeg waaronder een schot net over de kruising van Lorena Cecilia Quintero Villegas en Laura de Best die deze keer in de 1 op 1 met de keepster het net niet wist te vinden. En dan, net toen we dachten met een voorsprong te gaan rusten, kwam Ter Leede toch weer terug in de wedstrijd. Wederom kon hun linksbuiten oprukken en een voorzet geven. Deze werd door iedereen gemist behalve de rechtsbuiten van Ter Leede, zij schoot deze toch wel lastige bal mooi binnen, 2-2

De tweede helft begonnen we goed, Ter Leede had nog niet veel in de melk te brokkelen. En we beloonden ons na 10 minuten met een mooi doelpunt van Mieneke Hazenoot. Nadat Laura met een mooie bal Inge over rechts diep had gestuurd kon Mieneke de voorzet binnen schieten. Ook nu zou de voorsprong helaas van korte duur zijn. Op ons middenveld werd een overtreding gemaakt en een vrije trap volgde. De aanvoerster van Ter Leede was kennelijk de aangewezen vrouw voor dit soort klusjes. Zij knalde de bal vanaf 35 meter rechtstreeks in de kruising. Het was niet alleen een schitterend en onhoudbaar doelpunt, het werd tevens het breekpunt in de wedstrijd. Mentaal knakte ons team en ook het frisse was eraf. En omdat de fitheid bij vrijwel al onze spelers te wensen overliet werd de ruimte tussen de linies groter en groter. Dit viel niet meer te belopen en in nog geen 20 minuten tijd drukte Ter Leede ons met de neus op de feiten. Vrijwel moeiteloos liepen ze uit van 3-3 naar 3-6. Dat werd ook de eindstand. De uitstekend fluitende scheidsrechter Hans Kuyt en assistent scheidsrechter Leonie Warmenhoven werden bedankt voor hun inzet en Ruud van der Meer (voetbalvriend en trainer Ter Leede) gefeliciteerd met de overwinning van zijn vrouwen. Het verlies werd in de derde helft met een hapje en een drankje weggespoeld en volgende week is het weer: nieuwe ronde, nieuwe kansen.