Heren 1: Einde bekertoernooi voor het eerste

ARC maakt verrassend einde aan bekerillusies

Een grote verrassing op een druk bezette Kooltuin. Het publiek zag hoe ARC de vogels uit het bekertoernooi wipten en daarmee ging een plaats bij de laatste vier in rook op. Een onderhoudend bekerduel dat wel maar de bezoekers waren effectief met de weinige kansen die zij benutten. Daar waar na de gelijkmaker van Romano van der Stoep in de eerste helft deed vermoeden dat het duel in het voordeel van de thuisclub zou worden beslist was de waarheid anders. Een keiharde waarheid voor de teleurgestelde thuisclub.

ARC kwam voortvarend uit de startblokken en de vogeldefensie- nog niet geheel bij de les- werd in de eerste minuut al verrast. Na voorbereidend werk van Lionel Fredriks tikte Jeroen Borsboom van dichtbij simpel binnen 0-1. Daarna liep de Katwijkse wekker pas af. Rustig combinerend ging het op zoel naar de gelijkmaker. Jesse Driebergen was er dichtbij maar schoot in kansrijke positie rakelings naast het hok van Aaron Balk die een engeltje op de lat boven hem had zitten. Romano van der Stoep- gelegenheidsspits voor de geblesseerde Max van Steen- trof het metaal en Jaap van Duijn deed daarna hetzelfde. Een gevaarlijke tegenstoot van de goed meevoetballende bezoekers leidde niet tot de 0-2. Dat na een half uur de gelijkmaker viel was een logisch gevolg van het lichte overwicht van de vogels. Na een corner van Jesse Driebergen kwam Romano van der Stoep als winnaar uit de scrimmage tevoorschijn. Met de 1-1 op het scorebord brak de rust aan.

Het begin van de tweede helft was een kopie van het eerste bedrijf. Weer verrasten de Alphense Racing de thuisclub die slapjes begon. Kas Knoester strafte dit resoluut af, 1-2. De vogels konden weer opnieuw op de vlucht naar gelijkmaker. Het team domineerde maar kwam niet tot scoren en moest bij de les blijven voor de gevaarlijke counters. Een gelijkmaker werd door de voet van Balk verijdeld en een afstandsschot van Van der Stoep kon hij niet klemvast krijgen en in de rebound wist hij via een charge op Robbin van Dijk de gelijkmaker te voorkomen. De arbiter van dienst zag er ondanks hevige protesten geen strafschop in. Diezelfde van Dijk had de 1-1 op zijn pantoffel maar liet hem er hopeloos vanaf glijden. Aan de andere kant zat diezelfde engel nog op de lat nu boven doelman Arie van der Niet en de rebound werd van dichtbij verkwanseld waardoor het een open duel bleef. De thuisclub speelde pressievoetbal maar slaagde er niet in om een gat in de Alphense afweer te vinden. Schoten misten net aan de juiste richting evenals een vrije trap van Van der Stoep. In de blessuretijd viel het doek definitief. De ruimte die er ontstond werd goed benut en na een snelle uitval over links velde Stefan den Horder met een geplaatste bal over Van der Niet definitief het vonnis en daarmee de vogels uit de bekerstrijd stootte. Geheel onverwacht maar niet geheel onverdiend omdat ARC wel goed met de weinige mogelijkheden omsprong.