HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Eerste winst voor het tweede

TWEEDE VAN DE HATELIJKE NUL AF

Na vier wedstrijden is dan eindelijk de ban gebroken en behaalde het tweede de eerste zege. Net zoals in eeuwen geleden de watergeuzen naar Den Briel (Brielle) kwamen om te strijden, ANNO 2017 waren het de Katwijkse Rijnvogels 2 die er met dezelfde intentie heen togen. Toen de kruitdampen op het plaatselijke sportpark waren opgetrokken prijkte de 1-2 op het scorebord. ‘Het had nog veel meer kunnen zijn’ concludeerde een tevreden trainer Stefan Schaafsma achteraf. ‘Het had zomaar 1-6 kunnen worden als we de goede kansen allemaal hadden benut. Daarom bleef het tot de laatste minuut aan toe onnodig billen knijpen’.

‘Ik heb er toch een goed gevoel over. Het zag er vooral in de eerste helft goed uit met goede combinaties en een prima inzet maar we hadden ons zelf met meer moeten belonen’ oordeelde ook de winnende trainer. Maar goed, de eerste punten zijn er en laten er nu maar meer schapen over de eindelijk ontdekte dam volgen. Met veel spelers in de lappenmand kon de coach toch een formatie in het strijdperk brengen die alles uit de kast haalde, gade geslagen door de langdurig geblesseerden Rob van der Gugten en Frank Guijt.Thijs van Kruistum opende al vroeg in de wedstrijd de score na goed aangeven van Leon Houwer. De 0-1 stond nog maar nauwelijks op het scorebord of de zaken werden door de thuisclub al weer recht getrokken. Een vrij trap werd in eerste instantie door Gert Jan Vlieland nog verwerkt maar de rebound werd middels een lob door Nhari Oussamea tot de gelijkmaker gepromoveerd dus konden de vogels weer van acquit beginnen. De gelijkmaker betekende echter niet meer dan een bedrijfsongevalletje want de regie werd weer door de FC over genomen. Met als bijna logisch gevolg dat doelman Mitchel Lieshout voor de tweede keer het leer uit het net mocht rapen. De afgemeten voorzet van Jack de Jong werd door het trefzekere hoofd van Thijs verzilverd, 1-2. Het wachten was op een verdere uitbouw van de score en ere dienden zich behoorlijke mogelijkheden aan maar Thijs en Kevin ontbeerden de finish touch om nog voor de thee de gastheren op ruimere afstand te zetten.

In de tweede helft bleven de vogels de bovenliggende partij en hadden de match al vroegtijdig op slot kunnen gooien maar vonden de sleutel blijkbaar niet. Gelukkig bleef doelman Gert Jan het hoofd koel houden bij een een-tegen-een situatie en voorkwam daarmee een eventuele onnodige gelijkmaker die de zaak anders lelijk verstierd zou hebben. Dit scenario bleef de mannen bespaard en de eerste zege kon worden omarmd.

 

 

15/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media