HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 1 | Eerste oefenwinst voor het vlaggenschip

Rijnvogels klopt Scheveningen in oefenduel

 

Het ronde leder maakte alweer de eerste rondwentelingen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de laatste minuut rolde hij achter de Scheveningse sluitpost Mitchel Buijs. Julian Dobbe was daar verantwoordelijk voor. Het was verdiend na een wedstrijd waarin de kersverse Derde Divisionist de ervaren Tweede Divisionist met een 1-0 nederlaag terug naar het andere vissersdorp stuurde.

 

Oefenduels zijn nuttig en noodzakelijk, zeker als er nieuwe spelers hun kunnen dienen te tonen om een indicatie aan trainer Thomas Duivenvoorden af te geven. Van de nieuwkomers konden Youssef Massaoudi, Edin Bibulicia, Vincent Noordam, Neville Ogidi Nwankwo en Cem Sahin aan de bak. De overigen waren net als een aantal oudgedienden wegens vakantie of blessures afwezig. Voldoende fitte manschappen aan boord van het vlaggenschip dat weer een herkenbare koers vaarde. De koers die vorig seizoen naar het kampioenschap leidde.

 

In het veld was er van klassenverschil nauwelijks sprake. De wedstrijd ( 2 x 35 min.) speelde zich grotendeels op het middenveld af waar zowel de bezoekers als de thuisclub aardige combinaties en positiespel lieten zien maar het gevaar kwam van Katwijkse zijde. Doelman Mitchel Buijs toonde zich echter uit het goede hout te zijn gesneden want hij keerde een drietal gevaarlijke inzetten. Collega Yannick Augustinus aan de overzijde- na een jaar blessureleed terug onder de lat- kon alles rustig overzien zonder in actie te komen want zijn verdedigers deden hun werk.

 

Na de pauze leken de gasten even iets meer het gaspedaal in te drukken doch het was slechts van korte duur. De balans was snel weer in evenwicht van dit duel dat het aanzien alleszins waard was. Snelle uitvallen over en weer maar de touwen werden door beide teams niet gevonden. Beide defensies stonden vooralsnog pal. De nuttige oefenpot leek op een 0-0 af te stevenen maar het venijn zat in de staart. Rijnvogels drong aan, zag doelman Buijs winnaar tegen Tom Bijen die knap werd aangespeeld en ook Dennis Bakker had de 1-0 op zijn schoen. De kans werd door Buijs teniet gedaan maar uit de daaropvolgende situatie kreeg Julian Dobbe de bal en passeerde uit een lastige positie uiteindelijk toch de doelman die voordien van geen wijken wist. Op basis van het vertoonde spel en de gecreëerde kansen was de overwinning verdiend te noemen.

 

Een mooie opsteker. Doch het verleden leerde dat een goede oefencampagne nog geen garantie biedt voor de toekomst maar wel een goede boost voor het zelfvertrouwen.

Aanstaande zaterdag de volgende oefenwedstrijd uit bij Zwaluwen Vlaardingen, de opponent waartegen recentelijk de titel werd behaald.

02/07/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media