HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 krijgt kous op de kop

RIJNVOGELS LAAT HET AFWETEN BIJ NOORDWIJK

 

De Rijnvogels zijn aan de Duinwetering met de neus op de feiten gedrukt. Het vergat in een vroeg stadium af te rekenen met het gegeven dat er niet van Noordwijk gewonnen zou kunnen worden. Binnen de kortste keren kregen zij de kous op de kop.

 

‘Ik heb nog genoeg te herstellen om tegen Zwaluwen goed voor de dag te komen’ sprak de verliezende trainer Jimmy Simons na afloop van het met 4-1 verloren duel tegen koploper Noordwijk. ‘We hebben te weinig gedaan met de kansen die we kregen’ was zijn terechte conclusie. Als binnen tien minuten de 0-2 op het scorebord had gestaan in plaats van de 2-0 na 20 minuten was het aan de Duinwetering ongetwijfeld een andere wedstrijd geworden. Daar waar Ivailo Staal en Arno Dijkstra in de prille openingsfase twee dotten van kansen naar de vergetelheid hielpen sprong de thuisclub efficiënter met twee mogelijkheden om.

 

Overigens was doelman Aaron Wijsman er debet aan dat de nul gehandhaafd bleef daar waar aan de overzijde de Rijnvogeldefensie bijzonder zwak ingreep bij de twee treffers van clubtopscorer Tjeerd Westdijk. Simons wilde het niet aan persoonlijke fouten toeschrijven en daarmee wellicht zijn mannen in bescherming nemen. Door de hoog uitgevallen nederlaag en de 4-0 winst van Ter Leede bij FC ’s-Gravenzande zijn de kansen op een periodetitel als sneeuw voor de februarizon gesmolten en hebben de Sassenheimers nu de beste papieren. Slechts een overwinning op Zwaluwen en puntverlies van Ter Leede biedt nog perspectief. Winnen de Rijnvogels en Ter Leede van Rijsoord, zullen de Katwijkers met meer dan vier doelpunten verschil moeten winnen. Ga er maar aan staan.

 

Na vijf zeges op rij zijn de Rijnvogels een duidelijk halt toegeroepen. Het team bleef ondanks de relatief vroege achterstand wel proberen om de balans te herstellen. De gastheren kregen nadien weinig mogelijkheden om nog voor de rust de marge te verruimen en de vogels hadden de spanning terug kunnen brengen maar zagen een kopbal van Romano van der Stoep op de lat uiteen spatten. Met een op zich comfortabele voorsprong voor de thuisclub werd de thee genuttigd.

 

Het tweede bedrijf begon met Kevin Wijmer voor Pieter van den Breggen en Robbin van Dijk verving Joey Lauhouh. Het zette vooralsnog geen zoden aan dijk in zoverre dat er wel van een evenwichtig duel sprake was en Noordwijk met de voorsprong op zak toch wat makkelijker voetbalde. Halverwege de tweede helft had Robbin van Dijk de spanning alsnog terug kunnen brengen maar zijn omhaal van nog geen twee meter van het doel vloog hoog over. De ultieme mogelijk voor de anschlustreffer hiermee om de bekende zeep helpend. De gastheren daarentegen liepen dankzij invaller Jim van der Krogt uit naar 3-0 en 4-0 en de zogenaamde eretreffer van Robbin van Dijk in de slotseconden mocht slechts voor se statistieken worden opgetekend.

 

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Pieter van den Breggen (46: Kevin Wijmer), Ryan Lugtigheid, Oliver Rifai, Luuk Slegt, Ivailo Staal, Romano van der Stoep, Joey Lauhouh (46: Robbin van Dijk), Arno Dijkstra, Jaap van Duijn (72: Jim Havenaar).

17/02/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media