Heren 1 kansloos tegen Harkemase Boys

hb-12 hb-1 hb-2 hb-3 hb-4 hb-5 hb-6 hb-7 hb-8 hb-9 hb-10 hb-11 hb-1 hb-2 hb-3 hb-4 hb-5 hb-6 hb-7 hb-8 hb-9 hb-10 hb-11 hb-12RIJNVOGELS AFGETROEFD DOOR HARKEMASE BOYS

De 1-4 nederlaag die de Rijnvogels om de oren kregen was niet eens geflatteerd te noemen. Als de bezoekers uit Friesland nog scherper waren geweest zou voor de rust de pot al zijn beslist. Nu stond het ‘slechts’ 0-2. Doelpunten die in de eerste minuut en in de vierde minuut al vielen. Trainer Hein van Heek was net als de supporters een aangeslagen man na afloop van het verdiend verloren duel: ‘Als je in de eerste minuten al twee doelpunten tegen krijgt loop je achter de feiten aan. En als dan in de eerste minuut van de tweede helft ook de derde treffer valt speel je een verloren wedstrijd’. Namen noemt de trainer niet maar hij verwijt de snelle tegengoals aan persoonlijke fouten.

De geschiedenis herhaalde zich net zoals bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen ODIN’59. Twee vroege tegentreffers en dan achter de feiten aanlopen. Het was vandaag niet anders. De neerwaartse spiraal van de afgelopen weken werd niet doorbroken. Onbegrijpelijk dat de Vogels niet van meet af aan geconcentreerd aan het duel begonnen. Anders krijg er in no-time geen twee om je oren. En dat terwijl de belangen groot waren om middels een overwinning uit de gevarenzone te geraken. Het zat er na de vroege mokerslagen van Artan Misliu en Matthijs Hardijk niet in. De plaagstoten van de thuisclub in de persoon van Pieter van den Breggen en Jaap van Duijn vonden geen genade in de ogen van de uitstekende Friese sluitpost Erick Jansema. De Vogels vochten tegen zichzelf en het aantal gele kaarten dat hen werd toebedeeld in een sportief duel waarbij deze prenten bepaald totaal niet in het wedstrijdbeeld pasten.

Harkemase Boys deelde de lakens uit op de Kooltuin. Fysiek sterk, vrijwel alle duels over de grond en in de lucht winnend was de 0-2 voorsprong voor de thee terecht. De gasten vergaten de marge na vlijmscherpe aanvallen te vergroten anders had het bij tea-time al op een riante voorsprong kunnen bogen. Net als vorige week tegen Rijnsburgse Boys moesten de roodwitten alles uit de kast halen om weer in de wedstrijd te komen. Het lukte niet omdat Henny Boulus binnen de minuut na de pauze de 0-3 binnen schoot. Dan rijst de vraag: hoe is het toch mogelijk dat zowel in de eerste helft als na de hervatting de tegenstander binnen de minuut zomaar kan scoren? Hiermee de wedstrijd in het slot gooiend. Tegenstoten van de thuisclub- Mart Spierdijk naast en Jaap van Duijn die zijn schot door Jansema zag gepareerd liepen op niets uit. Harkemase Boys had de zaken onder controle en liepen uit naar 0-4 door Robert Stelpstra die een vrije trap via de binnenkant van de paal langs de kansloze doelman Teun Guijt binnen knikte. De penalty die Jaap van Duijn na een handsgeval onberispelijk binnen knalde was slechts voor de statistieken. Doelman Teun Guijt en de paal voorkwamen een grotere blamage. Jansema voorkwam met een reflex nog de 2-4 die de score een dragelijker aanzien zou hebben gegeven.

Door deze nederlaag zijn de Vogels na de eerste competitiehelft in de gevarenzone beland. Er komen echter nog wedstrijden genoeg om er zich hieruit te gaan werken. Maar dan is het echter wel zaak om vanaf minuut een bij de les te zijn. Iets dat er vandaag weer aan ontbrak.

FC Rijnvogels: Teun Guijt, Bright Ampong-Zweistra, Kevin Wijmer, Mart Spierdijk, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Ricardo de Vlugt (73: Sander van der Horst), Romano van der Stoep (60: Ogur Kaya), Niels van Veen (60: Jim Havenaar), Arno Dijkstra, Jaap van Duijn.