JO13-4: Eerste competitiezege voor de JO13-4

Eindelijk, na een wekenlange moesson en de daar bijhorende afgelastingen mochten de jongens van JO13-4 weer eens een wedstrijd voetballen. Om half elf werd er op sportpark Adegeest afgetrapt tegen Voorschoten Jo13-11. Viktor, Daan en Jerimi waren afwezig, maar we hadden toch nog twee wissels. Al snel bleek dat wij de bovenliggende partij waren. In de 1e minuut al kreeg Noël de eerste kans, maar hij stuitte op de keeper. De tweede kans was wel raak. Op aangeven van Arres wist Cas de keeper te passeren, 0-1! We waren nog geen twee minuten onderweg. Rijnvogels bleef aanzetten en hield achterin de boel goed dicht. Bij de 0-2 waren de rollen omgedraaid toen Arres scoorde. Cas kreeg een corner te nemen en wist um op het koppie te leggen van Arres, 0-2! Na een klein kwartiertje vonden de eerste wissels plaats. Coach Mikel wisselde doorlopend en dat was voor de jongens wel prettig. Zo hoefde niemand echt lang langs de kant te zitten. Tussen de eerste wissels door wist Arres zijn tweede goal te maken. Hij liet de keeper kansloos na een solo, 0-3! Nog vóór de rust werd het 0-4. En dit keer was het Elio, die een puike wedstrijd speelde, die de keeper wist te passeren. Met een lage schuiver in de verre hoek liet hij de keeper voor de vierde keer de bal uit het netje halen, 0-4! Ook Chris kreeg nog een goeie kans, maar zijn kopbal ging maar net naast. Direct daarna floot de scheidsrechter voor rust. Bij de limonade én een sinaasappel was het aan de coaches om de jongens scherp te houden. Aansluiten en het veld groot houden waren de opdrachten die de boys meekregen voor de tweede helft.
In de tweede helft probeerde Rijnvogels regelmatig de aanval via de vleugels te zoeken, maar Voorschoten hield de gelederen gesloten. Het kreeg zelfs ook nog wat kansjes, maar Feddi, de keeper vandaag, was niet van plan om er ook maar eentje door te laten. Arres werd achterin geposteerd en dat bleek niet de beste keus. Hij wilde dolgraag zijn derde van de dag maken en soleerde van linksachteruit tot aan het strafschopgebied. Daar waar afspelen de beste optie was geweest, ging hij voor eigen succes en schoot de bal in het zijnet. Toch was het de voorwaartse drive van Arres wat het meeste gevaar opleverde, want in de 23e minuut wist FCR toch de 0-5 te maken. Het was weer Arres die goed doorzette en tot de achterlijn kwam. Nu legde hij de bal wel goed terug waardoor Sven de bal goed kon binnen schieten, 0-5! Zo hoort het! Arres wist een paar minuten later nog de paal te raken, maar gescoord zou er niet meer worden deze ochtend. Met een mooie 0-5 overwinning kon de kleedkamer opgezocht worden.
Volgende week zijn de jongens van de JO13-4 vrij, omdat ze met een oneven aantal teams in de competitie zitten. De week erna mogen ze vroeg uit de veren als er al om 8.30uur afgetrapt moet worden bij DSO, Zoetermeer.