HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1: Eerste behoorlijk onderuit in de tweede helft

VVSB straft fouten genadeloos af

 

Na twee goede oefenwedstrijden waarin de Rijnvogels FC Lisse en Katwijk een nederlaag toebrachten staat het nu met beide benen weer op de grond. Tegen Derde divisionist VVSB ging het in de tweede helft finaal onderuit. Met de hand in eigen boezen stekend kan het concluderen dat nonchalance en de verdedigende taken slecht uitvoeren tot deze blamerende nederlaag leidden.

 

Aan oefenwedstrijden vooraf gaand aan een nieuw seizoen kunnen nimmer conclusies worden verbonden. Het is voor de trainers zoeken naar de juiste formatie. Namens de vogels had trainer Jimmy Simons in de eerste helft een team staan dat in de ogen der velen weleens grotendeels het startende team voor het nieuwe seizoen zou kunnen zijn. Ondanks dat Max van Steen en Niek Ossevoort door blessures ontbraken maar Simons weet uit ervaring wat hij aan deze mannen heeft. Hij kan ze weer inpassen in het team dat in het eerste bedrijf minimaal de evenknie van de Noordwijkerhouters was.

 

Na de thee ging het echter faliekant mis. De terechte wisselingen om zoveel mogelijk spelers in het oefenproces te betrekken pakte dit keer niet goed uit. Het liep niet meer zo lekker als in hete eerste bedrijf. Een eerste fout werd door Feliciano Uscheh (ex-IJsselmeervogels simpel afgestraft. Het bleek voor de bezoekers een opmaat om de touwtjes in handen te nemen. De gewijzigde vogeldefensie bleek na de rust niet meer over de kalmte en het overzicht te beschikken als voordien. Daar waar in het eerste bedrijf er nauwelijks kansen werden weg gegeven was het in kot tijdsbestek prijsschieten na de vroege achterstand. Lloyd van der Wilden kreeg de vrije ruimte en schoot nummertje twee langs Arie van der Niet. Kort daarna was het dezelfde spits die een volgende fout in de gammele vogeldefensie afstrafte en binnen no/time was het Wout Heemskerk was het die ook weer dankbaar een kadootje in ontvangst nam. Doelman Arie van der Niet was niet bij machte om de zwak ingeschoten bal te pareren. Dat Glenn van Geldrop kort voor het scheiden van de markt de vijfde treffer noteerde maakte de zaak voor de thuisclub alleen nog maar pijnlijker. Een lesje geleerd. Geleerd hoe nonchalance wordt afgestraft en je verdedigende taak niet goed uitvoeren tot een nederlaag leidt. Een nederlaag die er voor de thee beslist niet had ingezeten omdat het duel volkomen in balans was en de gastheren al vroeg een mogelijkheid kregen om de score te openen. Een flipperkastsituatie voor het Noordwijkerhoutse doel via een inzet van Jaap van Duijn en Arno Dijkstra werden grabbelend door doelman Michael de Leeuw en de paal genivelleerd. Een tweede mogelijkheid voor de thuisclub om de score open te breken strandde op de baal na een fraai gekrulde vrije trap van Jaap van Duijn. Ook de VVSB voorwaartsen wisten de touwen achter een degelijk keepende Jeffrey Verkerk niet te vinden en derhalve brak de rust met een brilstand aan. Dat het uiteindelijk een 0/5 nederlaag zou worden is hierboven reeds omschreven.

11/08/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media