Heren 1 | DVS ’33 Ermelo stopt ongeslagen reeks

DVS ’33 stopt ongeslagen serie van FC Rijnvogels

´Je kunt niet altijd een zes gooien´

Na negen wedstrijden op rij ongeslagen te zijn gebleven ging FC Rijnvogels op eigen terrein ten onder tegen DVS´33 Ermelo. Op de 2-4 overwinning van de bezoekers viel weinig af te dingen want over de gehele wedstrijd bezien kwam de zege de gasten toe. Hoe anders was het gelopen als na de 0-3 achterstand de thuisclub in no-time de achterstand tot 2-3 reduceerde en in de slotfase de mogelijkheden op een gelijkmaker onbenut liet. Het waren dit seizoen immers de Vogels die in de dying seconds de nodige punten op de valreep binnen sleepten.

Vandaag ging dit feestje helaas niet door. Je kunt niet altijd een zes gooien.

Trainer Thomas Duivenvoorden was realistisch na afloop. ‘Het was een terechte nederlaag tegen een kwalitatief goede ploeg. Zij waren goed en heel sterk aan de bal. Toch ben ik trots op het team dat na een 0-3 achterstand bleef vechten voor een goed resultaat. Virgil Tjin Asjoe had zelfs de 3-3 nog op zijn schoen maar het lukte niet’ blikte de naar Quick Boys vertrekkende trainer terug op het moment dat de gelijkmaker zo maar had binnen kunnen vallen. Het had de apotheose kunnen zijn van een duel waarin DVS’33 Ermelo de eerste helft domineerde en pas kort voor de pauze door Stef Nijland een verdiende voorsprong nam. Vroeg in de wedstrijd hadden zij een paar mogelijkheden onbenut gelaten mede dankzij doelman Yannick Augustinus en behulp van de paal. De Vogels daarentegen balden wel aardig maar kwamen in het eerste bedrijf nauwelijks voor het dok van doelman Daan Huiskamp.

In de tweede helft leek het duel al na tien minuten beslist. Na een vrije doorgang op rechts werd Stef Nijland bediend om zijn tweede van de middag te maken en toen nauwelijks twee minuten later Lars Huber een eveneens vrije doorgang door het midden kreeg aangeboden en de 0-3 binnen schoof leek het einde verhaal voor de thuisclub. Trainer Duivenvoorden bracht Dennis Bakker en Sieb Rutgers binnen de lijnen. Beiden zouden hun stempel op een enerverende slotfase drukken en verantwoordelijk zijn voor een kanteling in de wedstrijd waarin niemand meer in een goed resultaat voor de thuisclub geloofde. Na goed doorzetten van Dennis Bakker en een perfecte bediening van Sieb Rutgers drukte deze half volley de 1-3 knap binnen. De geest was uit de Katwijkse fles. De drang naar voren werd kort daarna alweer beloond toen Rutgers binnen de zestien tegen het kunstgras werd gewerkt. Dennis Bakker stuurde doelman Daan Huiskamp vanaf de stip het verkeerde Veluwse bos in en de Katwijkers geloofden weer in een stunt. Roy van Leeuwen zag zijn schot naast gaan en Virgil Tjin Asjoe had de gelijkmaker op zijn slof maar schoot te gehaast over. Augustinus redde nog eenmaal knap maar moest de 2-4 van Omar el Ghazouiani toestaan die de vrije ruimte kreeg omdat de thuisclub alles of niets speelde. Het werd dus niets na een terechte nederlaag.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever (62. Bakker). Ogidi Nwankwo, Michel, Noordam, (46: Jansen), De Beste, Bijen, Bibuljica, Van Leeuwen, Dobbe (57. Rutgers), Tjin Asjoe.

Scoreverloop. 40. Nijland 0-1. 54. Nijland 0-2. 56. Huber 0-3. 66. Rutgers 1-3. 69. Bakker 2-3 pen.). 90+6 El Ghazouani 2-4.

SteDoCo  ACV 0 – 2
 Sportlust ’46  ASWH 0 – 0
 VVOG Harderwijk  Ter Leede 3 – 2
 FC Rijnvogels  DVS’33 Ermelo 2 – 4
 GVVV  VV Staphorst 1 – 2
 Excelsior ’31  RKAV Volendam 1 – 1
 BVV Barendrecht  SV Urk 5 – 0
 HSV Hoek  Harkemase Boys 2 – 1