HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1: Dominant Vrouwen 1 naar de volgende ronde

Door naar de volgende ronde, een half dozijn aan (prachtige) doelpunten gemaakt en iedereen is heel gebleven. Een uitstekende score na het bekertreffen tegen de reserves van Oranje Nassau. De reis naar Groningen werd zaterdagmorgen in alle vroegte aangevangen en na negentig minuten voetbal bleek dit het allemaal waard te zijn. Voor het eerst heeft Rijnvogels de eerste knock-out ronde van de landelijke KNVB beker overleefd, ook nog eens met klinkende cijfers en weer eens nul tegentreffers. De meegereisde trouwe volgers zagen een team dat negentig minuten lang gretig bleef, in de eerste helft bij vlagen iets te snel richting de goal van de tegenstander wilde en in de tweede helft de puntjes op de i zette.

Al snel bleek het op sportpark Coendersborg een eenzijdige wedstrijd te worden. Binnen zes minuten had Rijnvogels al drie kansen gecreëerd om de score te openen en was Oranje Nassau nog niet noemenswaardig over de middenlijn geweest. De thuisploeg verdient de complimenten om in de eerste helft toch proberen te blijven opbouwen, maar ons vlaggenschip wist daar een stokje voor te steken. In de zeventiende minuut wist aanvoerder Ramona van der Harst haar team het goede voorbeeld te geven door een prachtige aanval netjes af te ronden. Een paar minuten later was het Romy Scherpenzeel die haar uitstekende traptechniek weer eens etaleerde door de bal van dertig meter over de keeper te schieten, maar het Groningse houtwerk bleek een sta in de weg. Rijnvogels bleef de opbouw van de oranje-zwarten verstoren en het was Claudia Owel die een te korte breedtepass op wist te pikken en met een sierlijk boogballetje de uitstekende keeper wist te verschalken. Ondanks het feit dat Rijnvogels in de eerst helft te snel voor de goal wilde komen, combineerde het enkele malen prachtig door tot in het zestien meter gebied van de tegenstander. In de zevenendertigste minuut was dit ook het geval en was het Bente Boogaard die de trekker mocht overhalen. Het klassenverschil had in de eerste helft helemaal tot uiting kunnen komen toen Lavinia Poku met een geweldige knal een deuk in de paal schoot in plaats het net deed bollen.

Met een ruime voorsprong rusten wil een team in de tweede helft nog weleens doen verslappen. Dat was bij de ploeg van Wim Bouckaert niet het geval. Er moest juist geïnvesteerd worden in het spel, want het team kan op enkele vlakken nog een stap maken en moet zich daar bewust van zijn. Vooral voetballend was de tweede helft het toonbeeld van dominantie. Rijnvogels had de bal en liet de tegenstander er achteraan lopen. Dit leidde bij de gastvrouwen tot wat frustratie en enkele grove charges. Het vermoeden reist dat deze scheidsrechter blijkbaar voor straf deze wedstrijd moest fluiten, want de desinteresse straalde er vanaf en daardoor werden onze speelsters enkele keren in gevaar gebracht. Om over handsballen in het zestien meter gebied maar niet te beginnen. Gelukkig liep de ploeg geen schade op en werd er genoten van wat het spelletje mooi maakt: goed voetbal. Het was Lavinia Poku die haar goede wedstrijd luister bij zette door een vlot lopende aanval netjes af te ronden. Niet veel later was het Drita Celaj die een geweldige assist afleverde op Bente Boogaard die met het hoofd minimaal even zo mooi wist af te ronden. Een goed tandem dit seizoen. Met de inmiddels in het veld gekomen Anouschka Wolvers en Lisan Kranenburg werd het spelletje gespeeld zoals het moet en was het slotakkoord voor Claudia Owel. Voor haar tweede goal van de middag omspeelde ze de keeper en met haar chocoladebeen werd de bal binnen gewerkt.

Wederom een ruime overwinning voor Rijnvogels, niet de eerste van dit seizoen en hopelijk ook niet de laatste. Iets meer dan een doelpunt per honderd kilometer maakte de reis meer dan waard. Het is nu afwachten wat de loting de ploeg zal brengen, hopelijk een aantrekkelijke thuiswedstrijd. De blik gaat nu weer op de competitie, want de volgende topwedstrijd staat daar op het programma. Nu komt de hoofdmacht van Oranje Nassau naar De Kooltuin. Winnen betekent dat er zich echt een kopgroep gaat vormen in de hoofdklasse en daar zit Rijnvogels dan bij. Trainer Wim Bouckaert zal de ploeg weer goed voorbereiden, het team moet als collectief weer toewijding tonen en tijdens de wedstrijd net zo gretig zijn als in de tweede helft en daar nog een schepje bovenop doen. Het wordt nu menens in de competitie, het kaf gaat zich van het koren scheiden en Rijnvogels moet aanpikken.

Statistieken: 
’17 0 – 1 Ramona van der Harst
’35 0 – 2 Claudia Owel
’37 0 – 3 Bente Boogaard
’57 0 – 4 Lavinia Poku
’68 0 – 5 Bente Boogaard
’80 0 – 6 Claudia Owel

 

21/10/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media