HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

AFSCHEID | Een prachtig afscheid voor Anique van der Klaauw

Een afscheid wat past bij een clubicoon, een avond met heel veel lachen en een klein traantje

Als je meer dan twintig jaar bij FC Rijnvogels actief bent geweest en daarvan dertien jaar in het eerste elftal hebt gespeeld dan kan je met een gerust hart spreken van een absoluut uithangbord van het vrouwenvoetbal bij FC Rijnvogels. En dat is Anique van der Klaauw. Twee kampioenschappen, één KNVB Beker, drie promoties, de aanvoerdersband gedragen, altijd als basisspeler, vele belangrijke doelpunten gemaakt, altijd voorop in de strijd en ontzettend veel ongezien werk. Een grotere bijdrage kan je niet leveren en er zijn geen woorden voor om dit op de juiste manier te omschrijven. Toen rond de winterstop bekend werd dat de schoenen aan de wilgen werden gehangen was er maar één manier om zo’n imposante loopbaan te eren en dat was met een afscheidswedstrijd met alles erop en eraan. En dat was op vrijdag 24 juni, het werd een perfecte avond.

Achter de schermen is er de afgelopen maanden veel werk verzet om er een top avond van te maken en dat is gelukt. Rond de klok van zes uur stroomden alle genodigden binnen, want er moest eerst gevoetbald worden. Het huidige Vrouwen 1 ging de degens kruisen met een elftal wat voor het gemak oud-FC Rijnvogels werd genoemd. Maar liefst 22 spelers wisten de weg naar De Kooltuin terug te vinden en het werd een prachtig weerzien met de toppers van de afgelopen tien jaar. Iedereen die is uitgenodigd heeft zonder twijfel ja gezegd en dat zegt wat over de status van Anique en hoe geliefd ze is bij haar medespelers. Met nog eenmaal de opkomst richting het hoofdveld speelde de ster van de avond de eerste helft mee met oud-FCR. Op linksback met gelegenheidstrainers Dick van Duijvenbode en Carl Krayenoord. Daar waar het allemaal begon. De wedstrijd duurde 2 x 30 minuten en het was al die tijd genieten met een grote glimlach. Zo prachtig om al die spelers bij elkaar te zien die hebben geholpen om FC Rijnvogels op de kaart te zetten en de ladder van het vrouwenvoetbal op te klimmen. Dan komen er zoveel herinneringen boven drijven. De doelpunten kwamen na rust, toen Anique inmiddels het witte tricot voor het rode had verwisseld en aansluiting had gevonden bij haar huidige team. In de spits, want een doelpunt moest natuurlijk de kers op de taart komen. Het was even een uitdaging maar toen dat uiteindelijk lukte ging het dak eraf op De Kooltuin. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 4-1 overwinning met drie goals en een assist van Anique. De goal van oud-FCR werd gemaakt door Yara Haasnoot en die werd met minstens net zoveel gejuich ontvangen door haar teammaatjes. En dan twee minuten voor tijd het moment waarvan iedereen wist dat het zou komen. Een grote erehaag werd gevormd door beide teams en met luid gejuich zwaaide Anique af zo in de armen van moeder Yvonne en de eerste tranen werden weggepinkt. Kippenvel op de armen.

Na de nodige groepsfoto’s en cadeautjes werd het in de kantine tijd om de laatste eer te bewijzen. Allereerst werd er afscheid genomen van Larissa Boerenstam (Wartburgia), Zoyla Barendse (internationaal zaal), Mandy de Boer (Ajax), Kelly Steen (Telstar) en Tirza Kromhout (na acht prachtige seizoenen terug naar Quick Boys). En ook afzwaaiend hoofdsponsor Corina Muller van WimperXL werd in het zonnetje gezet en ook dat verdiend een hele grote pluim. Alleen maar lovende woorden voor al deze toppers en zij werden dan ook in het zonnetje gezet met een prachtig ingelijst shirt, een mooie bos bloemen en een daverend applaus van een volle kantine.

En dan het afscheid voor Anique wat werd ingeleid met een staande ovatie. Mooie woorden en ook voor haar een ingelijst shirt met háár nummer 5 en een mooie bos bloemen. Maar dat was uiteraard nog niet alles. Een mooie videocompilatie waar de hele spelersgroep en oud-FCR aan heeft meegewerkt werd op de televisies aangezet. Schitterend om te zien en het werd een film met een lach en een brok in de keel. Het laatste woord was aan Anique en als je zo lang lief en leed met elkaar heb gedeeld komen er mooie anekdotes naar boven. De glimlach, het kippenvel en de tranen vochten om voorrang. Maar uiteindelijk vloeiden laatstgenoemde rijkelijk en niet alleen bij de hoofdrolspeelster. Afscheid nemen is zwaar, zo’n groot hoofdstuk afsluiten is pittig en zeker als zoveel mensen je het allerbeste gunnen. Dat de avond uiteindelijk eindigde in één groot feest is niet gek te noemen, want ook daar was Anique één van de smaakmakers. Een avond die perfect paste bij de persoon en het palmares van deze kanjer.

Het hoofdstuk is uit maar het boek is niet dicht. Na de zomervakantie zal Anique bij het eerste elftal betrokken blijven als assistent trainer en daar zijn we maar al te blij mee. Maar eerst nagenieten en prachtige afscheidsavond en een dito carrière. Woorden te kort, maar dankbaarheid te over.

We gaan je missen Anique, bedankt voor alles.

 

26/06/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media