HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Dankbare terugblik

 

Taart als waardering

 

Zaterdag 4 juni 2022 is voor vele honderden een onvergetelijke dag. FC Rijnvogels werd na een 2-0 overwinning op Zwaluwen kampioen van de Hoofdklasse A en promoveert voor de tweede keer naar de Derde Divisie. Een dag met een gouden randje voor de Vogels die na een uitermate spannende slotfase van het seizoen uiteindelijk het hoogste vlogen. De titel van het collectief.

 

Door Piet van Kampen.

 

Een ieder heeft het op zijn of haar eigen manier beleefd. Het seizoen waarin trainer Thomas Duivenvoorden van zijn individuen zonder kapsones een collectief heeft gesmeed. Ondanks blessureleed en een dipje na de winterstop bleef de trainer in zijn spelers geloven. Ook de supporters die meer dan ooit zowel bij thuis- en uitwedstrijden aanwezig waren. Ook dat was in dit opzicht een seizoen als nimmer tevoren. Ik kan er een heel lang verhaal van maken maar zal mij beperken tot enkele relevante zaken. Alhoewel dat lastig is.

 

Het gevoel

 

Het goede gevoel heerste er van het begin af aan. De Technische Commissie had met een beperkt budget ten opzichte van teams zoals Capelle, Feijenoord en Smitshoek om er een paar te noemen, een goede groep gevormd. Mannen met een goede kop erop die voor en met elkaar wilden werken. Trainer Thomas heeft met zijn bevlogen leiderschap zijn ‘gereedschap’ optimaal benut. Sponsors geloofden erin en nieuwe meldden zich aan. Het aantal supporters, vooral jeugdige, groeide. Ik noem een voorbeeld. Neem de uitwedstrijd tegen Spijkenisse die met 6-0 werd gewonnen. Allemaal terug naar de Kooltuin om de spelers met fakkels te onthalen. Wat denken jullie van mijn gevoel toen ik dit als een van de oudste meubelstukken op De Kooltuin heb ervaren?

De eerste periodetitel ontglipte ons na de 2-3 nederlaag tegen Capelle, dat zich nadien  ontpopte tot titelkandidaat. Bij onze Vogels kwam er na de winterstop zand in de motor maar dat werd gelukkig bijtijds verwijderd om aan een fraaie serie van acht zeges op rij te beginnen. Het zand bleek overgewaaid naar de haperende motor van Capelle dat een voorsprong van 7 punten op onze spelers als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. De Kooltuinboys waren terug in de race na een rendabel paasweekend waarin concurrenten punten morsten.

 

Hol van de leeuw

 

Uit naar Capelle, een cruciaal duel. Met duidelijke overmacht werd er met 1-0 gewonnen. Thuis tegen Smitshoek. Een domper na een sterke wedstrijd waarin de bal er maar niet in wilde. Dus op naar ARC, de volgende titelkandidaat. Met zes bussen supporters die weer overduidelijk aanwezig waren werd er weer een nog crucialere wedstrijd met 3-2 gewonnen.

Twee maal werd een gevaarlijke leeuw in eigen hol verslagen. Op naar de finale op De Kooltuin.

 

Fantastisch

 

Ik heb menigmaal in mijn KRV/Rijnvogelleven wedstrijden om een kampioenschap mee mogen beleven. Maar deze ambiance sloeg werkelijk alles. Iedereen was er klaar voor. Het zou en moest gebeuren tegen Zwaluwen. De Kooltuin was zeer ruim bevolkt en beleefde na de 2-0 overwinning de apotheose van het jaar. Het werd een fantastisch feest op ons mooie sportpark dat tot diep in de late uurtjes duurde. Zonder de nodige wanklanken en dat is het mooie dat wij als Rijnvogels ook een mooi feest kunnen vieren. De laatste uurtjes heb ik niet mee gemaakt. Om 23.00 uur mijn laatste sappie en sigaartje en veilig naar huis. Om na te genieten van een fantastische dag met de complimenten aan de evenementencommissie.

 

The day after

 

En dan is het zondag Eerste Pinksterdag. Op Tweede Pinksterdag vond er weer een groot jeugdtoernooi plaats. De troep- want dat was enorm en onvoorstelbaar- moest aan kant worden gemaakt en vooral geruimd. Bestuursleden met vrouwen en vrijwilligers hebben de hele zaak weer gecleand. Ook daar heb ik van genoten. Het ‘wij-gevoel’ wat bij sommigen nog wel eens ontbreekt op dit soort momenten.

 

Waardering

 

Zoals ik voor alles en iedereen bijzonder veel waardering heb die aan de basis van dit succes stonden en er hun steentje op welke wijze dan ook hebben bijgedragen, een woord van welgemeende dank. Heel bijzonder was dat vorige week vrijdagmorgen Jan Schaap namens de Evenementencommissie een speciale kampioenstaart voor ons clubje vrijwilligers kwam brengen. Chapeau voor deze geste. En daar heb ik nou speciale waardering voor dat er ook aan de oudjes die het vuile werk opknappen wordt gedacht.

 

 

 

 

 

 

 

10/06/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media