HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 1 | Weer oefenwinst na een ongelijke strijd

FC Rijnvogels maatje te groot voor HBC

 

‘Het verschil is duidelijk merkbaar’ was de terechte opmerking van  Arno Dijkstra die halverwege de tweede helft het veld verliet. De voormalige Rijnvogelspits nu in Heemsteedse dienst sloeg hiermee de spijker terecht op z’n kop. Zijn team dat in de tweede klasse acteert kwam met name in de tweede helft tekort.

 

Tekenend was dat de bezoekers zich geen enkele doelrijpe kans wist te creëren en dat hun vroege treffer een cadeautje van doelman Sven IJzendoorn was. Hij treuzelde te lang met de bal weg te trappen en deze aarzeling werd door Bryan Wilderom dankbaar in de openingstreffer omgezet. Een opsteker voor de gasten die vooralsnog aardig mee bleven voetballen en de Vogels nog niet opzichtig konden domineren. Aan gretigheid ontbrak het niet doch er werden een aantal slordige passes genoteerd. Het veld werd echter goed breed gehouden. Kort na de 0-1 trok Ronaldo Lima Duarte Lopes met een fraai diagonaal schot de zaken weer recht. Paul Melissen testte doelman Robbie Miezenbeek die knap pareerde en even later goed weg kwam toen Leonard de Beste vrij voor hem over het leer heen maaide. Halverwege de tweede helft zou hij het beter doen door een assist van Niek Ossevoort stijf in het kruis te jassen. Dat betekende inmiddels de 4-1 op het moment dat het klassenverschil door de Vogels tot uiting werd gebracht. Voor de thee had Tom Bijen met een fraaie vrije trap de stand naar 2-1 getild.

 

Aan beide zijden een aantal wissels bij aanvang van het tweede bedrijf. De Vogels direct op jacht naar de verruiming van de marge. Julian Dobbe strandde op Miezenbeek maar tegen de inzet van Maarten Reyneveld (in de ploeg gekomen) was hij kansloos, 3-1. De thuisclub hield het tempo hoog en HBC kon bij enkele tegenstoten geen aanvallende vuist maken. Ook de debuterende doelman Pieter Plug (nu onder de lat en eigen kweek) kreeg geen gelegenheid om zijn handen te warmen. De eerder vermelde 4-1 kwam dus op naam van Leonard de Beste en het slotakkoord was voor Maarten Reyneveld die met het handjevol Katwijkse treffers uiteindelijk het verschil duidelijk maakte.

Aanstaande zaterdag de laatste oefenwedstrijd, een uitbeurt bij zondag Hoofdklasser buurman SJC in Noordwijk. Aanvang 14.30 uur.

 

Scoreverloop 9: Wilderom 0-1; 13: Lima Duarte Lopes 1-1; 32: Bijen 2-1, 56: Reyneveld 3-1, 62: De Beste 4-1, 89: Reyneveld 5-1.

17/08/2021


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media