HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Zwaar bevochten, maar heerlijke overwinning

De beste ploeg won op de late zaterdagmiddag in Zwolle

 

Soms besef je achteraf pas hoe bizar een wedstrijd kan verlopen. Twee afgekeurde goals, één niet gegeven Rijnvogels doelpunt die een halve meter achter de lijn was, een duidelijke buitenspel goal van Be Quick ‘28 goedgekeurd en een jeugdige maar weinig talentvolle scheidsrechter die het NK sjoelen nog niet in goede banen zou weten te leiden. Het waren ingrediënten die de openingswedstrijd van de Topklasse bemoeilijkten.

 

Rijnvogels won uiteindelijk de wedstrijd tegen Be Quick ‘28 uit Zwolle op basis van strijdlust en gewoon meer kwaliteit, zonder echt aan goed verzorgd voetbal te komen. Eigenlijk is dat ook wel een mooi gegeven. Niet in je beste pak steken maar toch de betere ploeg zijn tegen een flink versterkte middenmoter van vorig seizoen. Rijnvogels kreeg de kansen in het eerste bedrijf. Nadat in de beginfase Ramona van der Harst twee keer goed bijsloot in het vijandelijke zestien meter gebied en dichtbij een treffer was reeg Rijnvogels langzaam de kansen aan elkaar. Kim Zethof bediende tweemaal Mandy de Boer vanaf de flank, maar het afronden werd even vaak te lastig gemaakt door de defensie van de Zwollenaren. Ook Lavinia Poku was dichtbij een goal maar de bal vloog net over. Rond de veertigste minuut was het dan verdiend raak. Nadat een goal van Kim Zethof werd afgekeurd voor buitenspel en ook bij Be Quick de vlag omhoog ging terwijl er werd gescoord was het Mandy de Boer die terecht de ban brak voor Rijnvogels. Weggestuurd met een steekbal vanaf het middenveld schoot ze het leer verrassend vroeg in de lange hoek en liet de goalie verbouwereerd achter. 1-0 en de kansen bleven komen voor Rijnvogels. Totdat de arbiter van dienst het ineens in de bol kreeg en een duidelijke buitenspel situatie voor de goal van de Kooltuinbewoners negeerde en Rijnvogels kon gaan rusten met 1-1 in plaats van een voorsprong.

 

Na rust een beter Rijnvogels. Meer grip betekent minder loze meters en langer de bal in bezit houden. De intensiteit moest op het juiste moment omhoog. Dit lukte gedeeltelijk. Direct na rust had Rijnvogels op voorsprong moeten komen door een ietwat gelukkige situatie. Kitty Susan liet haar klasse zien en stroomde via rechts op richting de goal. Haar lage schot leek in de handen van de keeper te verdwijnen, maar deze liet de bal glippen. Het leer rolde duidelijk zo’n veertig centimeter over de lijn. Iedereen zag het, behalve leidsman Verduin. Het enige wat erop zat was uithuilen en doorgaan. Rijnvogels gaf de tweede helft geen kans meer weg. Kelly Steen, Anique van der Klaauw, Romy Scherpenzeel, Daphne in ‘t Veld en Drita Celaj hadden de zaakjes goed op orde en op het middenveld haalde de 18-jarige Topklasse debutant Zoyla Barendse de ijzers uit het vuur voor Rijnvogels. Een uitstekende bal van Lavinia Poku bood Mandy de Boer een goede kans, maar een mooie parade van de goede keeper van Be Quick was het antwoord op de inzet. Een schot van Ramona van der Harst werd losgelaten en Kitty Susan had van heel dichtbij de grootste mogelijkheid, maar weer zat er tot tweemaal toe een voetje tussen.

 

Tot de 84e minuut van de wedstrijd leek het er even op dat de seizoensouverture in een (onterechte) puntendeling zou eindigen. Totdat uitblinker Kim Zethof werd weggestuurd en Rijnvogels in vuur en vlam zette. Ze hield het hoofd koel en schoof de bal simpel langs de keeper. Wat een ontlading in het Rijnvogels kamp en de drie punten moesten hoe dan ook mee naar Katwijk. Die uitstraling hielp de ploe en het kwam ondanks aandringen van Be Quick niet meer in gevaar. Eenmaal moest Kelly Steen nog optreden brengen bij een hoge voorzet en kon Mandy de Boer zelfs nog de 1-3 op de borden zetten uit een goede tegenstoot. Helaas lukte dat niet maar de overwinning was binnen.

 

Blijdschap, opluchting en wat niet nog meer kregen de overhand na het laatste fluitsignaal en feest op het veld was op zijn plaats. Nogmaals, Rijnvogels stak niet in haar beste pak maar toch was er maar één ploeg die drie punten verdiende. En ook dat is een stap vooruit in de ontwikkeling van het team. Dat het kwartje ook de goede kant op kan vallen na zoveel pech in het afgelopen jaar, want de ploeg komt wat dat betreft van heel ver. En een historische wedstrijd. De enige overwinning van vorig seizoen werd al snel geschrapt en dus is de 1-2 in Zwolle tegen Be Quick ‘28 de allereerste winstpartij ooit voor Rijnvogels in de Topklasse. Dik en dik verdiend en ook dan kan voetbal zo verschrikkelijk mooi zijn. Op naar meer.

20/09/2020


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media