HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Zevenklapper voor de Rijnvogelvrouwen

Woezik speelbal van een frivool FC Rijnvogels 

Het werd een zorgeloze namiddag op De Kooltuin. Rode lantaarndrager SC Woezik kwam op bezoek maar kon geen vuist maken tegen een veel beter FC Rijnvogels wat vanaf de start de lakens uitdeelde. Precies wat Rijnvogels even nodig had na wat zware weken waarin het diep moest gaan, kon het nu negentig minuten lang het balletje laten gaan en genieten van het spel. Dat het ‘slechts’ 7-0 werd kwam door het feit dat Rijnvogels genadig was voor de bezoekers anders hadden de dubbele cijfers aangetikt kunnen worden.

De derde thuiswedstrijd leverde dus een ruime overwinning op voor FC Rijnvogels, wat in eigen huis dit seizoen nog geen tegentreffer toestond. Vanaf minuut 1 was de intentie duidelijk en dat was naar hartenlust aanvallen. Allereerst vloog Mandy de Boer uit over links maar haar voorzet schoot net voorbij Kitty Susan en Claudia Owel. De thuisploeg, waar Daphne in ’t Veld na lange tijd weer haar opwachting maakte in de basiself, had uiteindelijk negen minuten nodig om de nul van het scorebord te krijgen. Ramona van der Harst veroverde de bal uit de kluts en Kitty Susan opende met een ragfijne steekbal op Drita Celaj die oog in oog met de doelvrouw rust bleef en het net liet bollen. Een prachtige actie vanaf de flank van Zoyla Barendse was de opmaat voor de 2-0, daarna werd Kitty Susan gezocht die Mandy de Boer vond en de bal in de korte hoek tot goal promoveerde. Rijnvogels in een zetel en het was nog lang niet klaar. Net aan twintig minuten op de klok toen Jeanny Harders wegdraaide bij haar directe tegenstander en Mandy de Boer bediende en de 3-0 was een feit. Voor de thee werd het ook nog 4-0, toen Ramona van der Harst door de as het voorwerk voor haar rekening nam en Kitty Susan het keurig afmaakte met buitenkant rechts.

Ook sterkhouder Daphne Troost mocht na een blessure weer aantreden na de rust en ging direct weer verder waarmee ze voor haar blessure mee bezig was en dat is scoren. Ditmaal een schitterende pass van Romy Scherpenzeel die op waarde werd geschat door de linkspoot en met een heerlijke lob werd afgemaakt. Een mooie binnenkomer om zo je eerste balcontact om te zetten in een goal. In de 48e minuut wederom een doelpunt om de vingers bij af te likken. Daphne Troost opent op Mandy de Boer en na een goede loopactie van Kitty Susan was er net genoeg ruimte om van 25 meter aan te leggen. Het schot wat volgde was van grote klasse en zeilde zo in de kruising. Voor de rappe aanvaller de derde van de vooravond en Rijnvogels gaf haar visitekaartje nog maar eens af. Niet veel later kwamen Lisanne Wallaard, Priscilla de Vos en Soraya Hilali in het veld en ook zij leverden een uitstekende bijdrage aan het frivole spel van de nummer 3 van de Topklasse. Waar eerst Zoyla Barendse net wat gelukt mistte na een geweldige combinatie over meerdere schijven op de vierkante meter kon de zevende treffer van de middag niet lang uitblijven. Mandy de Boer koos, ditmaal van rechts, maar weer eens het ruime sop en bediende met een goede voorzet Jeanny Harders die haar sterke wedstrijd met een doelpunt wist te bekronen. Het bleek de laatste goal van de wedstrijd te zijn en de bezoekers uit de buurt van Nijmegen hadden daar helemaal niets tegenover weten te stellen. Tot de slotminuut toen een onachtzaamheidje achterin nog even alle hens aan dek vroeg maar dan is er altijd nog Anique van der Klaauw die op de winkel past en met het hoofd een schot van ver van de lijn wist te plukken. Uitstekend gedaan.

Door de overwinning blijft Rijnvogels het prima doen in de subtop van het hoogste amateurvoetbal van Nederland met zeventien goals voor en slechts zes tegen. Met de voetnoot dat het de meeste ploegen aan de bovenkant van de ranglijst al heeft gehad. Voordat we daarmee verder gaan staat er eerst een geweldig affiche voor de TOTO KNVB Beker op het programma. DTS Ede komt naar De Kooltuin en als we af mogen gaan op het treffen van een week geleden beloofd het een knotsgekke wedstrijd tegen gaan worden. Een wedstrijd om de hele week handenwrijvend naar uit te kijken. Maar voordat we daar aan beginnen, eerst nagenieten van deze heerlijke voetbalzaterdag.

07/11/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media