HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Zes prachtige goals in mini derby

Doelpuntrijke start van het bekeravontuur 

Na een vruchtbare voorbereiding waarin ons vlaggenschip echt stappen heeft kunnen zetten onder de gewenste weerstand die ook in de Topklasse wordt gevraagd, mocht er na een klein jaar eindelijk weer een officiële wedstrijd gespeeld worden. En niets minder dan de mini derby tegen het tweede elftal van Ter Leede stond op het programma. Het werd een ongelijke strijd waarin Rijnvogels deed wat het moest doen en de zware voorbereiding een beetje uit de benen kon spelen. Er werd rustig gecombineerd en dat leverde zes fantastische doelpunten op die de trouwe volgers de handen op elkaar deden slaan.

In de beginfase was het Rijnvogels die het duel probeerde te controleren en de rood-gelen gastvrouwen die met veel enthousiasme het spel probeerden te ontregelen en bij slordig balverlies samen vol ten aantal trok. Na een kwartier werd Rijnvogels vaster aan de bal en moest de opponent zich beperken tot verdedigen. Romy Scherpenzeel opende het bal met een kanonskogel op de lat en ook Mandy de Boer wist via een slimme pass en Lisanne Wallaard na een goede dribbel de Sassenheimse goalie te testen. Het werd echter de wedstrijd van Daphne Troost, die met Claudia Owel als hofleverancier in de assists wist te excelleren in. Na een minuut of twintig werd de bal het zestien meter gebied ingedraaid en wist de Rotterdamse met een prachtige omhaal vriend en vijand te verassen. Het stukje acrobatiek liet de bal in de verre kruising suizen. Een geweldige goal van de opgeleefde Daphne Troost die, wederom op aangeven van Claudia Owel, na een fantastische loopactie en dito kopbal niet veel later ook de 0-2 op de borden wist te krijgen. En alsof het nog niet genoeg was, zocht Ramona van der Harst met een knap balletje bij de tweede paal Claudia Owel die wederom Daphne Troost een niet te missen kans bood en de 0-3 was met een simpel kopballetje een feit. Een hattrick aan goals en een hattrick aan assists. Wedstrijd beslist en alle drie de goals waren van een geweldig hoog niveau. Het spel bleef zich afspelen op de helft van Ter Leede en keepster Kelly Steen had een snipperdagje kunnen nemen. En als er dan toch een uitval was, wist Anique van der Klaauw deze goed te verijdelen door vroeg de angel uit de counter te halen. Op rechts veel dynamiek met Drita Celaj en Claudia Owel die ervoor zorgden dat het aanvalsspel van Rijnvogels onvoorspelbaar bleef.

Aan de thee met een riante voorsprong en een effectief Rijnvogels wilde in de 2e helft er nog wel een schepje bovenop doen. Met Daphne in ’t Veld weer in het team na een vervelende spierblessure ging de ploeg op zoek naar meer. Het duurde niet lang voordat de doelpunten weer vielen op sportpark De Roodemolen. Het was Kitty Susan die met een heerlijke dribbel de sterk spelende Ramona van der Harst wist te bedienen en de aanvoerder wist dit presentje wel uit te pakken. Waar de omhaal in het eerste bedrijf het absolute hoogtepunt was, gold dat in de tweede helft voor de 0-5. Een aanval over veel schijven, positiewisselingen en 1x raken lanceerde Zoyla Barendse die niet onzelfzuchtig was en Kitty Susan een niet te missen kans bood. Een prachtige teamgoal en het handelsmerk van dit FC Rijnvogels en wat het nog veel vaker moet gaan durven. Het was de wedstrijd van Daphne Troost en dat bleef het ook na rust. Ramona van der Harst wist wederom een uitstekende corner af te leveren en haar maatje kopte na een goede loopactie haar vierde treffer van de middag binnen. Rijnvogels freewheelend naar het eind en ook de sterk ingevallen Loraine Kuijt en Soraya Hilali leverde daarin een goede bijdrage. Ondanks enkele mogelijkheden bleef de teller steken op zes treffers.

Een start van het bekeravontuur naar wat er wordt verwacht van FC Rijnvogels: de tegenstander de wil opleggen en voor vermaak zorgen. Veel spelvreugde aan de kant van de Katwijkse formatie zorgde ondanks het krachtsverschil voor een fijne voetbalmiddag. Veel goed nieuws dus maar wel met het besef dat het volgende week zaterdag uit een ander vaatje moet gaan tappen als competitiegenoot DSS vanuit Haarlem naar De Kooltuin gaat komen en zoals altijd Rijnvogels het vuur aan de schenen zal gaan leggen. Een interessant treffen dus waarin ons vlaggenschip het traditioneel lastig heeft tegen de rood-groenen. De kop is eraf, nu gaat het echte werk beginnen. Op naar meer.

05/09/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media