HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Vlekkeloze eerste thuiswedstrijd

Zes uit twee na eenzijdig treffen: 3-0

Rijnvogels heeft haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen bekroond met een zorgeloze overwinning op DSS uit Haarlem. Waar het in de beker nog moeizaam ging, was nu vanaf het begin duidelijk wie de baas was. Ondanks dat de Kooltuinbewoners aan de bal niet in hun beste pak staken kwam de zege nooit in gevaar. Het opende vroeg de score, gaf op eigen helft helemaal niks weg en in de tweede helft bouwde de ploeg van Samira El Abdallaoui de voorsprong volwassen uit.

Het vuurwerk wat bij de opkomst van de 22 actrices werd afgestoken diende als katalysator voor de openingsfase van FC Rijnvogels. Het schoot uit de startblokken. Kitty Susan lanceerde Kim Zethof die de motor direct in de hoogste versnelling had staan en op haar beurt met een knalharde voorzet de mee gesnelde Daphne Troost een niet te missen mogelijkheid bood om de score te openen. Het presentje werd gretig uitgepakt door de dynamische middenvelder, die haar eerste goal voor Rijnvogels in de Topklasse mocht bijschrijven. In de zesde en achtste minuut nog meer geweld voor de goal van DSS. Mandy de Boer werd na een mooie voetbeweging van Tirza Kromhout alleen voor de keeper gezet, maar haar schot werd op het laatste moment gesmoord. Diezelfde Mandy de Boer gaf na een afgeslagen corner een mooie voorzet op Anique van der Klaauw maar zij kon haar kruin net niet goed tegen de bal plaatsen. Ook Kim Zethof kwam met een droge knal dichtbij een doelpunt na een passje van Kitty Susan. De storm op het veld ging naarmate openingsfase verstreek liggen al bleef De Kooltuin getrakteerd worden op een flinke wolkbreuk. Rijnvogels was te gehaast aan de bal om het verzorgde spel te etaleren en dat leverde een slag op het middenveld op. Claudia Owel brak eenmaal door op links maar hoe doelpoging miste wat kracht. Romy Scherpenzeel dwong de doelvrouw tot een puike redding na een vrije trap van de flank. Rijnvogels controleerde de wedstrijd en had de lont uit het kruidvat van DSS gehaald door de wapens van de bezoekers aan banden te leggen.

Na rust kwam Rijnvogels wat makkelijker aan voetballen toe door slimmer ruimte te maken voor elkaar. Het aanvalsspel kwam beter uit de verf en dat leverde al vrij snel een prachtige treffer op, maar helaas werd deze afgekeurd. Schitterend voorwerk over meerdere schijven en een dito voorzet van Kim Zethof liet Daphne Troost met een heerlijk hakje afronden maar helaas gebeurde dat in buitenspelpositie. Tien minuten na rust was het dan wel raak. Uit een hoekschop slingerde Kim Zethof de bal nog maar eens het strafschopgebied in en het was Anique van der Klaauw die de verlossende 2-0 binnenkopte, een beloning voor het sterke verdedigen van de speler die ons vlaggenschip het langste dient. De wedstrijd gespeeld en Rijnvogels wilde meer. Daphne Troost stuurde Mandy de Boer vanaf de middenlijn weg die op snelheid de achterlijn zocht. Haar afgemeten voorzet vond op haar beurt weer Daphne Troost die de bal rakelings over de lat liet zeilen. Even later was het weer Mandy de Boer die een afgeslagen corner met een mooi boogballetje bijna promoveerde tot een heerlijke goal. Vijf minuten voor tijd mocht Romy Scherpenzeel nogmaals aanleggen voor een vrije trap. De specialist zocht weer haar favoriete hoek, maar ditmaal was het de lat die een vierde treffer in de weg zat. De rebound werd door de sterk ingevallen Jasmina Hadzimusic helaas net over geschoten.

De slotfase was voor de van een blessure teruggekeerde Jeanny Harders, die na anderhalf jaar afwezigheid haar rentree mocht maken op het hoogste amateurniveau van Nederland. Met haar eerste balcontact stuurde zij Kim Zethof weg in de diepte die met een harde voorzet haar maatje Kitty Susan zocht maar de spelmaker kwam net een teentje tekort voor een prachtig uitgespeelde aanval. Een paar minuten later bracht Zoyla Barendse in de omschakeling de bal naar Jeanny Harders die met een razendsnelle dribbel het veld overstak en via een geweldige pass buitenkant voet de mee geslopen Kim Zethof vrije doortocht bood naar het vijandelijke doel. Een fractie later was de 3-0 een feit.

Een prachtige kers op de taart voor een volwassen wedstrijd van de kant van FC Rijnvogels. Het sneed niet zo makkelijk door de frontlinie heen als vorige week tegen Eldenia, maar het lagere niveau aan de bal werd gecompenseerd door oerdegelijk te spelen en niet in de problemen te komen. De klasse komt dan ook in deze wedstrijden naar boven en dat werd geëtaleerd bij alle doelpunten en de uitgespeelde kansen in het tweede bedrijf. Met zes uit twee heeft Rijnvogels de seizoenstart te pakken die het graag wilde. De maand oktober herbergt alleen maar topwedstrijden voor FC Rijnvogels met de aftrap volgende week in en tegen Eindhoven. Het wordt een maand waarin de Katwijkers tot het uiterste getest gaan worden. De ploeg kan niet wachten om zichzelf te bewijzen. Zes uit twee, op naar meer.

03/10/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media