HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Toewerken naar ware gezicht in verliespartij tegen Alkmaar

De weg omhoog is ingezet, maar het team moet zich op meerdere vlakken nog ontwikkelen 

 

Wat een feest dat De Kooltuin weer het decor was van een mooie wedstrijd. De laatste thuiswedstrijd van Rijnvogels was in februari j.l. tegen Saestum. Het dreef de topklasser tegen de VV Alkmaar beloften tot sterke fases in de wedstrijd, maar ook korte periodes waarin veel mis ging. Hoge pieken en een paar dalen die de tegengoals inleidden. Tel daarbij de conditionele achterstand op (veel spelers hebben één of twee trainingen in de benen) ten opzichte van de tegenstander en de wedstrijd is in een notendop geanalyseerd.

 

Er was lekker veel publiek aanwezig op De Kooltuin en Rijnvogels startte een stuk beter dan afgelopen zaterdag. Jong Alkmaar, wat over een prachtige ploeg beschikt met veel talent, sprak ook een woordje mee en zo ontspon zich een gelijkwaardig duel waarin beide keepers eenmaal een redding moesten toepassen. Mooi om te zien dat beide ploegen elkaar tot op de achterlijn wilde vast zetten. Pas in het tweede bedrijf kwam de wedstrijd echt los. Er werd het hele treffen in een hoog tempo gespeeld maar nu was er ook meer actie voor de goals. Rijnvogels opende het bal met een krachtige kegel van Lavinia Poku die via de lat wel of niet de lijn had gepasseerd. In dezelfde minuut counterde Alkmaar zich naar de goal van Kelly Steen die er een handje tegenaan kreeg maar de openingstreffer niet kon voorkomen. Daarna ging het snel, drie keer slordig balverlies (unforced errors zegt men in de tenniswereld) leverde pardoes allemaal goals op voor de bezoekers, cadeautjes die ze overigens op een uitstekende manier uitpakten. Tussendoor deed Rijnvogels wat terug en dat was een mooie goal. Kitty Susan ging diep na een goede steekbal en hield het hoofd koel door de keeper te omspelen en met links uit een lastige hoek de 1-2 op de borden te zetten.

 

Helaas even later dus twee tegengoals en Rijnvogels kon weer in de achtervolging. Een prachtige knal van afstand suisde naar de verre hoek in de kruising, Lavinia Poku was de doelpuntenmaker en de toeschouwers toonden terecht hun waardering. Mooie goal en het inspireerde Rijnvogels om te blijven jagen op goals. Ondertussen lieten de Alkmaarders zich ook niet onbetuigd en Romy Scherpenzeel stak haar ploeg de helpende hand toe door een schot voor open doel van de lijn te halen. Aan de andere kant stapelden Rijnvogels wat kansen op elkaar. Twee aanvallen via de zijkant vonden geen eindstation en Lavinia Poku raakte uit een vrije trap de lat en niet veel later met een lage schuiver de paal.

 

Helaas nog geen overwinning voor Rijnvogels in de voorbereiding, maar de weg naar boven is zeker ingezet. Door de bank genomen was het een veel krachtiger optreden dan de vorige, tegen een sterker team in een wedstrijd met een veel hoger tempo. Alleen een resultaat werd in korte tijd uit handen gegeven door fouten die niet mogen gebeuren op Topklasse niveau. Zaterdag komt Jong Telstar naar De Kooltuin. De Witte Leeuwinnen zijn nieuw in de Eredivisie voor beloften en zullen zich graag willen laten zien in de regio. Rijnvogels zal op de goede punten voort willen borduren en zich ook in fysiek opzicht willen verbeteren, want daar is nog een slag in te slaan. De aftrap is aanstaande zaterdag om 11.30 uur op De Kooltuin. Wat fijn dat voetbal in eigen huis weer kan.

 

13/08/2020


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media