HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Tienklapper tegen SV Den Hoorn

Prima opwarmer voordat de zwaargewichten op bezoek komen

De kop is eraf voor ons vlaggenschip bij de vrouwen. Afgelopen dinsdagavond 10 augustus kwam de selectie van debuterend trainster Samira El Abdallaoui voor de eerste maal dit seizoen de wei in. Tegenstander was SV Den Hoorn, wat zich kranig verweerde gedurende de hele wedstrijd door zeer compact te opereren. Het werd een debuut naar behoren waarbij Rijnvogels gezien het krachtsverschil aan haar plicht voldeed door in de 2e helft uit te lopen naar een zeer ruime overwinning. Uiteindelijk werd tien keer de trekker overgehaald en wist men bijna net zo vaak het houtwerk te raken.

Het was even wennen voor de Topklasser om weer tussen de krijtlijnen te presteren. In de eerste helft lag het tempo te laag en was het vizier nog niet scherp gesteld. Het overgrote deel van het eerste bedrijf was Rijnvogels aan de bal en vele kansen waren het gevolg ondanks dat het een beetje gezapig was. Na een klein kwartier wierp de belegering zijn vruchten af en was het Kitty Susan die door nieuwkomer Soraya Hilali in staat werd gesteld om de bal binnen te werken. Tien minuten later werd het binnen koppen weer door Kitty Susan voor haar rekening genomen en ditmaal was het nieuwkomer Larissa Boerenstam die met een afgemeten voorzet het voorwerk verzorgde.

Na de thee trapte Rijnvogels het gaspedaal vol in en werd de tegenstander kanonnenvoer. Een heerlijke steekbal door Daphne Troost werd met een dito loopactie van Kitty Susan op waarde geschat en nummertje drie lag in het netje. Na een uur spelen werd via een mooie combinatie rondom het strafschopgebied en een prima volley van Mandy de Boer het verschil naar vier gebracht. De goals vielen hierna als rijpe appelen van de boom en nieuwkomer Jasmina Hadzimusic (debuterend tegen haar oude ploeg) draaide bij een lage voorzet weg van haar directe bewaker en wist de 5-0 in de lange hoek te knallen. Daphne Troost beloonde haar sterke 2e helft met een doelpunt door met een droge knal net buiten de zestien de 6-0 voor hun rekening te nemen. Ook was ze bij de 7-0 betrokken door samen met Daphne in ’t Veld de kans te creëren waardoor laatstgenoemde Tirza Kromhout in staat kon stellen om het leer binnen te lopen. De naamgenoten wisten ook door een goede combinatie Jasmina Hadzimusic een niet te missen kans te geven en haar tweede van de avond te laten realiseren. Zowel van rechts als van links bleef Rijnvogels aanvallen opzetten en ook ditmaal was het Daphne in ’t Veld die met een scherpe voorzet Claudia Owel aan het werk zette en met een goede kopbal maakte zij de 9-0. Het wordt dan toch een prestige strijd om die tiende goal binnen te werken en bij het scheiden van de markt was het Mandy de Boer, die eerder de lat raakte, die met een dribbel het pleit beslechtte en het net met een mooi afstandsschot liet bollen.

Het gevoel van een wedstrijd spelen voerde in het eerste vriendschappelijk treffen van het seizoen de boventoon en het team heeft gedaan wat het moest doen. Voor de eerste keer tegen een andere club spelen sinds oktober 2020, dat gaf een bevrijdend gevoel. De motor is opgewarmd en voor de komende weken is het zaak dat deze op toeren komt en goed afgesteld wordt. Een mooie uitdaging. Het spel is eindelijk weer op de wagen.

11/08/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media