HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Terecht punt voor Rijnvogels

Punt afgedwongen door met lef te spelen en het gevecht aan te gaan

 

Na twee overwinningen op rij wist Rijnvogels ook in wedstrijd drie ongeslagen te blijven. Dat is knap tegen titelkandidaat DTS Ede ‘35. Waar menig ploeg uit de Eredivisie de afgelopen jaren met de staart tussen de benen huiswaarts keerde, hield Rijnvogels stand. In een grotendeels gelijkwaardig duel waarin Rijnvogels zich niet ingroef. Het werkte zich het snot voor de ogen, zette vol druk op de helft van de tegenstander en voetbalde mee waar het kon. Het resulteerde in een gelijkwaardige eerste helft en op karakter hield het in het tweede bedrijf de schaapjes redelijk op het droge.

 

Rijnvogels moest na de aftrap op een regenachtig sportpark Inschoten even wennen aan het tempo van de vrouwenvoetbal reus maar bewees een snelle leerling net zijn. Het joeg de tweevoudig landskampioen af op de vijandelijke helft en er ontspon een vermakelijke en open wedstrijd. Beide ploegen plaatsten wat speldenprikjes maar de eerst echte mogelijkheid kwam op naam van Kim Zethof die haar run zag eindigen met een poeier in het zijnet. Aan de overkant ook billen knijpen voor de goal van Kelly Steen die met een goede parade haar ploeg een dienst verleende. Ook een corner was gevaarlijk waar Rijnvogels met man en macht lekkage in de stromende regen wist te voorkomen. Na een dik half uur nog een geweldige volley van Daphne in ‘t Veld die via een Edens beentje over de deklat suisde.

 

De brilstand met de thee was gezien het evenwichtige eerste bedrijf een juiste afspiegeling. DTS etaleerde bij vlagen haar geweldige positiespel maar Rijnvogels dwong een soort matheid af bij de thuisploeg door over het hele veld af te jagen. Een gewaarschuwde Katwijkse delegatie aan de aftrap voor de tweede helft en een getergde titelkandidaat die er een schepje bovenop moest gaan doen. De thuisploeg schudde in de beginfase aan de boom, maar ondanks dat Rijnvogels een beetje van haar stuk was kwamen er geen levensgrote kansen uit. Maar dat de blauw-witten kunnen voetballen staat als een paal boven water en dat verdient de complimenten van elke voetballiefhebber. Soms wat paniekvoetbal, maar vooral veel onverzettelijkheid sierde de ploeg van Wim Bouckaert in de tweede helft. Natuurlijk moest het wat terugtrekken naar mate de tijd verstreek, uiteraard hield DTS de bal langer in de ploeg maar Rijnvogels parkeerde zeker niet de bus. Met Loraine Kuijt voor Mandy de Boer werd het middenveld versterkt en leek de storm iets te gaan liggen.

 

Het leek te gaan lukken. Tot de 80e minuut toen een afgeslagen bal rond de zestien voor de voeten kwam van Daphne van Kruistum die met een geweldige knal haar ploeg over het dooie punt leek te helpen. Leek. Want de klasbakken aan Rijnvogels zijde stonden ook op, juist op het moment dat het nodig was. Nog geen drie minuten na op het oog de doodssteek werd na een uitstekende steekbal Kitty Susan diep gestuurd. Een 1 op 1 duel met de keeper leek te gaan komen maar de in de ooghoek gespotte meegespurte Kim Zethof bleek een nog betere optie. Een bal op een presenteerblaadje die door de clubtopscorer tot haar vierde treffer van het seizoen werd gepromoveerd. De langste minuten van het seizoen volgde waar de thuisploeg nog eenmaal alle sluizen open zette om de drie punten buit te maken. Rijnvogels gaf geen krimp al was het nagelbijten. En heel even rook Rijnvogels aan het volle pond toen de moegestreden Kim Zethof alleen op de goal van DTS af ging maar het leer net langs de verkeerde kant van de paal punterde. Wat een stunt had dat geweest.

 

Een punt tegen het vooraf ongenaakbare DTS Ede en zoals gesteld wat is afgedwongen door in de speelstijl de kernwaarden van Rijnvogels in stand te houden. Het was zonde dat er geen publiek bij de wedstrijd aanwezig was, want die hadden een plezierige middag gehad aan twee avontuurlijke ploegen. Een goede start van de maand oktober die heel interessant gaat worden voor Rijnvogels. Doorzetten is het devies, want één zwaluw maakt uiteraard nog geen zomer. Rijnvogels heeft de wind in de zeilen, op naar meer.

04/10/2020


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media