HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Sterk Rijnvogels gelijk tegen Feyenoord

Rijnvogels laat eredivisionist ontsnappen op eigen veld

 

Dinsdagavond was voorlopig de laatste grote test voor ons vlaggenschip in aan loop naar de bekercompetitie die aanstaande zaterdag begint uit tegen het tweede van Ter Leede. Op Varkenoord trof het Feyenoord, wat zondag in de competitieopener tegen ADO Den Haag bij hun debuut in de Eredivisie het eerste punt ooit behaald.

Rijnvogels startte goed en kreeg direct de beste kansen met een diepte loopactie van Claudia Owel. Door wederom vaak in vroeg stadium de bal te veroveren kwam het tot kleine kansen. Het was jammer dat uit het niets Feyenoord op voorsprong kwam toen de onderlinge afstanden iets te groot werden. Al voor rust pakte Rijnvogels de draad weer op en had bij het scheiden van de markt uit een voorzet via Kitty Susan kunnen scoren.

Na rust twee ploegen die voor de winst voetbalde maar het was Rijnvogels die meer controle over de wedstrijd had met aanvallend voetbal. Na zeventig minuten werd het beloond toen Kitty Susan met een prachtige goal haar ploeg op gelijke hoogte bracht. Daarna hadden Loraine Kuijt, Larissa Boerenstam en Daphne Troost alleen nog een mooie kans op de winnende treffer en had Rijnvogels ook nog een penalty verdiend toen laatstgenoemde door middel van een tackle werd neergelegd in het 16 meter gebied.

Een mooie open wedstrijd waarin Rijnvogels goed voor de dag kwam en bewees het, op wederom een hoger platform dan de vorige wedstrijden, dat het echt over een uitstekende ploeg beschikt. Een overwinning had vanavond terecht geweest, maar het geeft vertrouwen richting de bekercampagne en de daaropvolgende start van de Topklasse.

01/09/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media