HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 start met ruime zege in de KNVB Beker

Vlaggenschip doet wat er van hen verwacht wordt: 0-8

 

Na de oefenwedstrijden is het tweede hoofdstuk van dit seizoen gestart en Rijnvogels wil ook over het bekertoernooi een succesverhaal schrijven. Tegenstander was Barendrecht, de club die een doorstart aan het maken is met het prestatievoetbal en komend seizoen weer uitkomt in de hoofdklasse zaterdag. De thuisploeg had allerlei goede bedoelingen en begon enthousiast aan de wedstrijd, maar kon Rijnvogels simpelweg niet bijbenen.

 

Deze week is er op het trainingsveld redelijk wat aandacht besteed aan de laatste fase van het aanvalsspel. Met acht goals en zes verschillende doelpuntenmakers werpt dat bij de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2020/2021 zijn vruchten vrij goed af bij de equipe van trainer Wim Bouckaert. In het eerste bedrijf was het eenrichtingsverkeer op sportpark De Bongerd. Keeper Kelly Steen had een rustige klus deze middag en kon genieten van mooi aanvalsspel. Na enkele waarschuwingsschoten duurde het eindelijk zes minuten voordat de ban werd gebroken. Een mooie lage schuiver in de lange hoek betekende de openingstreffer. Rijnvogels ging door en reeg de aanvallen aan elkaar totdat in de 23e minuut uitblinker Kim Zethof op aangeven van Mandy de Boer de trekker overhaalde. Net voor rust combineerde Loraine Kuijt met Kitty Susan in de kleine ruimte en zette daarmee Kim Zethof aan de gang. Diezelfde Kitty Susan was ondertussen doorgelopen en liet de keeper kansloos.

 

 

Na rust ging Rijnvogels in eerste instantie verder waar het mee bezig was. In de 50e minuut was het Loraine Kuijt die haar schot getoucheerd zag worden door de tegenstander, het leer draaide daardoor met een mooie boog over de aan de grond genagelde keeper heen. Daarna gebeurde er dik twintig minuten bijzonder weinig en kabbelde het duel een beetje voort. Bij de tegenstander begon de tank leeg te lopen en door de vele blessurebehandelingen aan de Barendrechtse zijde werd het in de tweede helft vooral hollen en stilstaan. De motor van de Katwijkse formatie begon in de slotfase weer op volle toeren te draaien en het was Ramona van der Harst op aangeven van Kim Zethof die bij de 0-5 een aanval uit het boekje binnen liep. Ook Kitty Susan deed in het tweede bedrijf haar duit in het zakje met haar tweede van de middag en na een mooie solo van Ramona van der Harst wist de ingevallen Tirza Kromhout de rebound binnen te knallen. De koek was nog niet op want na een prachtige dieptebal van Daphne in ‘t Veld kwam ook doelpunt nummer acht op de borden. Kitty Susan wist wel raad met dit buitenkansje en knalde haar derde tegen de touwen.

 

 

Een vermakelijke wedstrijd met, op de ‘saaie’ fase in de tweede helft na, gewoon een prima spelend Rijnvogels die deed wat het moest doen en de trouwe volgers trakteerde op acht mooie goals en frivole aanvallen. Goed om even aan het vertrouwen te werken. Over twee weken moet de klus in de poulefase geklaard worden tegen SSS II, dezelfde opponent als vorig seizoen die zich toen terug trok voordat de wedstrijd gespeeld kon worden. We gaan het zien, maar de ploeg kan in ieder geval met een grote glimlach terug kijken op de 0-8 overwinning.

30/08/2020


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media