HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Rijnvogels ten onder tegen DTS Ede

Terechte exit in het bekertoernooi 

Het zat er helaas niet echt in voor FC Rijnvogels in de 3e ronde van het KNVB Bekertoernooi. Topklasse genoot DTS Ede is op veel vlakken verder dan de Kooltuinbewoners, een ploeg in opbouw, en dan is de 0-2 eindstand gewoon terecht te noemen. Door het verlies is overwintering in het bekertoernooi uitgesloten en kan alle energie in de competitie worden gestopt.

Waar Rijnvogels had voorgenomen om de tegenstander ook in deze wedstrijd het liefst al vanaf de achterlijn op te jagen en met het mes tussen de tanden te spelen kwam het uiteindelijk bedrogen uit. Als enkele spelers niet thuis geven daarin dan is het tegen een ploeg als DTS Ede achter de feiten aan lopen. Dat mag niet gebeuren maar hoort wel bij het proces waarin Rijnvogels zit, wat logischerwijs gaat met pieken en dalen. In de beginfase waren de bezoekers het die met een geweldige knal het houtwerk op De Kooltuin testte en daar kwam Rijnvogels goed weg. Aan de andere kant werd Mandy de Boer de diepte ingestuurd na een keurige aanval maar werd ondanks een vrije doortocht te makkelijk van de bal gezet en van een schot kwam het helaas niet. Net toen het duel iets gelijkwaardiger werd sloeg DTS Ede genadeloos toe via de klasse van Daphne van Kruistum die met een prachtig bedoeld zondagsschot de bal van 35 meter over keepster Kelly Steen heen liet zeilen en haar ploeg op voorsprong zette. Direct daarna Rijnvogels in de contra attack waar Daphne in ’t Veld met een mooie crossbal Kitty Susan bediende maar ze kon de bal met de schouder net niet goed genoeg controleren. Uit een hoekschop kwam even later de afvallende bal voor de voeten van Jeanny Harders maar haar wilde inzet vloog net over de deklat heen.

In de tweede helft een Rijnvogels wat meer van zich af beet en het spel van de tweevoudig landskampioen op de vijandelijke helft kon ontregelen. Natuurlijk kwamen de bezoekers er door hun sterke positiespel er nog weleens onderuit maar de huid werd een stuk duurder verkocht. Kitty Susan werd op rechts diep gestuurd maar haar voorzet kwam niet aan voor de goal. Een paar vrije trappen vanaf de zijkant van aanvoerder Ramona van der Harst zorgde wat voor gevaar maar dat werd onschadelijk gemaakt door de Edense defensie. De zwart-groene bezoekers waren echter zeer effectief met de kansen en zo’n twintig minuten voor tijd viel het doek voor Rijnvogels na een prachtige kegel van afstand van Ilse van der Zanden. Rijnvogels probeerde het daarna nog wel maar kwam doortastendheid te kort om tot echte kansen te komen en zo konden na negentig minuten en een beetje de handjes in de lucht aan de zijde van DTS Ede.

De KNVB Beker en Rijnvogels zijn de laatste jaren niet de beste vrienden. Ditmaal was de tegenstander gewoon beter en daarvoor zijn de complimenten op zijn plaats. Huiswerk voor Rijnvogels, daar is niks mis mee zolang er maar wat mee gedaan wordt. Volgende week gaat het Topklasse avontuur weer verder met een uitwedstrijd tegen koploper Saestum. De talentvolle ploeg uit Katwijk aan den Rijn zal zich een snelle leerling moeten tonen, daar zal ongetwijfeld alles voor opzij gezet worden komende week.

14/11/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media