HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Puntendeling met DSS

Onzorgvuldige wedstrijd aan Rijnvogels kant, maar wel de betere ploeg 

Een mindere dag voor ons vlaggenschip bij de vrouwen afgelopen zaterdag tegen DSS, ook uitkomend in de Topklasse. De bezoekers. met hun razendsnelle aanvallers, kwamen als een duvel uit een doosje op voorsprong en daarna wist Rijnvogels slechts eenmaal de Haarlemse muur te doorbreken. Daardoor behoud Rijnvogels de pole position in de bekerpoule maar zal het zaterdag tegen Wartburgia II het ticket voor de volgende ronde over de streep moeten trekken.

Rijnvogels startte goed aan de bal maar liet zich snel verassen door de diepte in het spel van de bezoekers. Waar Drita Celaj een eerste waarschuwing nog van de lijn wist te halen was het niet veel later toch raak voor DSS. Een voorsprong van rechts werd in twee instanties binnen gewerkt en de achterstand was een feit. Rijnvogels liet zich daarna aanvallend gelden maar kon niet echt een vuist maken omdat de echte overtuiging ontbrak in deze wedstrijd. Mandy de Boer brak eenmaal door over links maar kwam een teentje tekort om de vrijstaande Kitty Susan te bereiken en ook Daphne Troost was na een voorzet van rechts net niet succesvol. Haar kopbal ging voorlangs.

Na de thee bonsden de Kooltuinbewoners op de deur maar op de helft van de tegenstander was het positiespel te slordig om echt van grip te spreken. Maar toch waren er fases in de wedstrijd dat het oogstrelende wat deze ploeg op de mat kan leggen te zien was. Zo werd er op links vanuit een fantastische combinatie Daphne in ’t Veld bereikt die met een spijkerharde voorzet Kim Zethof, die eindelijk haar eerste minuten van het seizoen kon maken,  bediende maar de bal vloog net over. Ook Kitty Susan brak op rechts nog eenmaal door en trok de bal terug op de ingelopen Daphne in ’t Veld maar haar schot miste wat kracht. In de zeventigste minuut brak Rijnvogels de ban nadat Romy Scherpenzeel de bal indraaide en Anique van der Klaauw vond bij de tweede paal, haar inzet kwam op de vingertoppen van de Haarlemse goalie maar wie anders dan Kitty Susan was er als de kippen bij om het leer binnen te tikken. Even later leek Rijnvogels de winnende te maken toen Drita Celaj een prima pass in de benen had op Daphne Troost maar de aanvalsleider kon net niet voorbij de keeper van DSS geraken.

Er werd niets meer weggegeven door de Katwijkse formatie maar grote kansen bleven ook uit voor de thuisploeg, die na de beginfase geen kruimel meer weg gaf op eigen helft. Een puntendeling die niet nodig was, wat een keer kan voorkomen maar waar wel lering uit getrokken moet gaan worden want we willen altijd weer een stapje beter. Aanstaande woensdag een kans om de precisie, zorgvuldigheid en het avontuur in het spel weer voorrang te geven tegen de beloften van Telstar. De aftrap is om 19.30 uur op De Kooltuin. Een goed voorland voor aanstaande zaterdag, als in Amsterdam tegen hoofdklasser Wartburgia II het ticket voor de volgende ronde van de KNVB Beker veilig gesteld moet worden. Rijnvogels gaat immers geen uitdaging uit de weg en is dan op haar best.

 

13/09/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media