HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Prima wedstrijd levert vermakelijke middag op

Laag uitgevallen overwinning met goed en verzorgd voetbal 

Rijnvogels heeft haar vierde wedstrijd in de oefencampagne terecht gewonnen. In een vermakelijk treffen tegen de beloften van Jong VV Alkmaar speelde het vrijuit en zorgeloos en dat resulteerde in een 2-1 overwinning. De toeschouwers langs de lijn konden genieten van verzorgd voetbal met mooie aanvallen over meerdere schijven. En dat tegen geen misselijke ploeg, want Jong VV Alkmaar was in het verleden nog weleens een plaaggeest voor de Kooltuinbewoners. Nu was Rijnvogels de betere ploeg, deelde de lakens uit en had uiteindelijk een hogere overwinning verdiend.

Na heel even aftasten ging de Rijnvogels motor steeds beter draaien. Er werd met goed positiespel toegewerkt naar de kansrijke situaties voor de goal en zodra de bal werd verloren was deze zo weer in het bezit. Tweemaal stuurde Drita Celaj met een verfijnd balletje dwars door het centrum de diepgaande Daphne Troost weg maar de openingstreffer liet nog even op zich wachten. Uit een vrije trap van captain Ramona van der Harst was het diezelfde Daphne Troost die het kopduel won en uit de scrimmage was Kitty Susan, net als afgelopen woensdag tegen ADO Den Haag, er als de kippen bij om de bal buiten het bereik van de keeper binnen te tikken. Aan de andere kant moest Kelly Steen tweemaal streng optreden toen er een Alkmaarder aanvaller door de defensie glipte en vrij doorgang kreeg richting het Rijnvogels doel. Ondanks dat aan de thee met een terechte voorsprong.

Na rust hetzelfde spelbeeld, Rijnvogels maakte het spel en moest de boel in de gaten houden bij de counters van VV Alkmaar. Via beide flanken was het spel van de thuisploeg nog dynamischer en kon het op zoek gaan naar de tweede treffer van de middag. Na een goede spelverlegging van Zoyla Barendse was het Ramona van der Harst via een goede combinatie met Mandy de Boer met haar befaamde buitenkantje rechts die bij de tweede paal Claudia Owel bediende. Haar inzet vloog helaas net over. Het bleek de voorbode voor succes. Anique van der Klaauw zette Mandy de Boer op links aan het werk met een strakke pass. Zij vond Kitty Susan die haar maatje Daphne Troost bediende en die op haar beurt de bal weer breed lag op Claudia Owel. Met een mooi uitgekiende lage schuiver rolde de bal tergend langzaam in de goal. Een uitstekende treffer met dito voorwerk en de wedstrijd leek beslist. Mandy de Boer leek het duel op slot te gooien maar haar kopbal na een goede voorzet van Ramona van der Harst suisde bij de tweede paal over de lat. Toch deed VV Alkmaar in de slotfase wat terug door na balverlies op eigen helft een mooie voorzet van rechts uit te laten draaien en deze werd in de lange hoek binnen gekopt. Mooie goal en Rijnvogels weer bij de les. De ploeg diende direct van repliek toen Romy Scherpenzeel op geweldige wijze wegdraaide bij haar directe tegenstander en Larissa Boerenstam aan het werk zette die met een kort passje Kitty Susan wegstuurde. De topscoorder van de voorbereiding lag de bal panklaar neer voor Daphne Troost maar de spits kwam net niet uit met haar passen en het leer stuiterde net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

De zege kwam niet meer in gevaar en ons vlaggenschip kwam dichtbij hoe het in de Topklasse voor de dag wilt gaan komen. Er werd fris en met veel spelvreugde gevoetbald en de trouwe volgers langs de lijn werden getrakteerd op een fijne voetbalmiddag. Zo vlak voordat de bekercampagne van start gaat zal Rijnvogels nog eenmaal een oefenwedstrijd spelen en niet de minste. Aanstaande dinsdag reist het af naar Rotterdam om de degens te kruisen met eredivisionist Feyenoord. Weer een prachtig affiche waar de groep maximaal wordt uitgedaagd, de aftrap op Varkenoord is om 19.30 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd, het belooft lekker druk te gaan worden.

 

29/08/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media